21 Април, 2018
0.1721

ПРОФЕСИИ НА ИДНИНАТА: Oвие кадри ќе бидат многу барани

Објавено во: Финансии 11 Февруари, 2018

Иако многу професии ќе бидат заменети со роботи, сепак постојат и занимања кои и во иднина ќе бидат барани. 

Медицински персонал ќе се бара во иднина затоа што населението во многу земји старее. Посебно во домовите за стари лица ќе бидат потребни многу негуватели во годините кои доаѓаат. 

Брендирањето на имиџот на социјалните мрежи се развива и станува многу важен во западните земји. Социјалните мрежи се важни за поединци и компании, тие инвестираат во нив, и затоа ќе бидат потребни кадри кои ќе работат во овој сектор. Сето тоа ќе ја зголеми потребата за стилисти, нутриционисти, лични тренери и слично. Работа ќе има и за пластичните хирурзи затоа што живееме во време кога визуелниот изглед е многу важен. 

Веб инженерите ќе можат добро да заработат. Огласувањето на интернет ќе го истисне класичното огласување. 

Ќе има и голема потреба од правници во иднина. 

Во индустријата роботите ќе си го најдат своето место. 

Можеби ќе ве интересира

МИКРОФОНОТ ГО ЗАМЕНИ СО НИВА: Од пејач на „Бијело дугме“ до одгледувач на лешници

МИКРОФОНОТ ГО ЗАМЕНИ СО НИВА: Од пејач на „Бијело дугме“ до одгледувач на лешници

Тевдовски бара 35 милиони долари за нови градинки

Тевдовски бара 35 милиони долари за нови градинки

ВОРЕН БАФЕР, ЏЕК МА, МАРК ЗАКЕРБЕРГ: Колку време им требало од милионери да станат милијардери?

ВОРЕН БАФЕР, ЏЕК МА, МАРК ЗАКЕРБЕРГ: Колку време им требало од милионери да станат милијардери?

За десетина дена првиот повик за 50-те милиони евра за мали и средни претпријатија

За десетина дена првиот повик за 50-те милиони евра за мали и средни претпријатија

Се здружија 15 банки од Македонија

Се здружија 15 банки од Македонија

Тевдовски и Богов во Вашингтон

Тевдовски и Богов во Вашингтон

Јадранот за летување поскап од Шпанија, Малта и Грција?

Јадранот за летување поскап од Шпанија, Малта и Грција?

Популарниот Netflix нуди работа од соништата: Да гледате серии и да бидете платени за тоа

Популарниот Netflix нуди работа од соништата: Да гледате серии и да бидете платени за тоа

Германски аеродром бара работници

Германски аеродром бара работници