23 Јануари, 2020
0.0369

Со 20.000 евра младите земјоделци ќе ги мотивираат да останат во родниот крај

Објавено во: Економија, Агробизнис 22 Ноември, 2019

Со неповратна финансиска поддршка од 20.000 евра, власта планира да ги мотивира младите земјоделци. 

Премиерот Зоран Заев оваа информација ја објави на Фејсбук. 

„Со новата мерка за неповратна финансиска поддршка од 20.000 евра, ги мотивираме младите земјоделци да се занимаваат со земјоделство, да останат во својот роден крај. Со вложувањето во младите земјоделци, вложуваме во развојот на земјоделството“, напиша Заев.

Целта на оваа мерка е да се помогне за развој на земјоделството. 

Можеби ќе ве интересира

Тевдовски ги објави, но не ги посрами најзадолжените јавни претпријатија и општини

Тевдовски ги објави, но не ги посрами најзадолжените јавни претпријатија и општини

Топ-5 најзадолжени јавни претпријатија: ЈП „Колекторски систем“ експресно влезе меѓу првите

Топ-5 најзадолжени јавни претпријатија: ЈП „Колекторски систем“ експресно влезе меѓу првите

Стручноста на учениците роб на системот: Практична работа по само два часа во денот

Стручноста на учениците роб на системот: Практична работа по само два часа во денот

Извршителка наплати 310.000 евра од два инспекторати и општина за смртта на тројцата угледни стружани во 2010

Извршителка наплати 310.000 евра од два инспекторати и општина за смртта на тројцата угледни стружани во 2010

ЗАЕВ СЕ ПОФАЛИ: Просечната плата постојано расте!

ЗАЕВ СЕ ПОФАЛИ: Просечната плата постојано расте!

Кој заработува 92.000 денари бруто плата во Македонија?

Кој заработува 92.000 денари бруто плата во Македонија?

Народната банка потпиша меморандум за соработка со Комисијата за заштита на конкуренцијата

Народната банка потпиша меморандум за соработка со Комисијата за заштита на конкуренцијата

Колку заработуваат Македонците, а колку Словенците?

Колку заработуваат Македонците, а колку Словенците?

ВЛАДАТА ЌЕ ГО ИМА КОНЕЧНИОТ ЗБОР: Што ќе се случи со ГА-МА

ВЛАДАТА ЌЕ ГО ИМА КОНЕЧНИОТ ЗБОР: Што ќе се случи со ГА-МА