15 Јули, 2020
0.0264

Спасовски: Ситуацијата е стабилна зашто се познати кластерите

Објавено во: Македонија, Корона Вирус 02 Јуни, 2020

Ситуацијата е стабилна зашто се познати кластерите од кои произлезе повисокиот број новозаразени, а повиците за разрешување, или вклучување на нови членови во Комисијата за заразни болести го сметам за политиканство кое нема да донесе ништо добро, вели премиерот Оливер Спасовски. 

„Тоа што ВМРО-ДПМНЕ започна да бара разрешување, или вклучување на нови членови во Комисијата за заразни болести го сметам за политиканство кое нема никаква основа, ниту рационалност и нема да донесе ништо добро“, ја оцени оваа иницијатива претседателот на Владата на Република Северна Македонија Оливер Спасовски во интервју за ТВ 24.

Премиерот Спасовски истакна дека Комисијата за заразни болести е составена од врвни професионалци, стручни луѓе кои ги согледуваат на научна основа сите состојби и предлагаат протоколи или други мерки, врз основа на кои Владата донесува  политики во интерес на ефикасно справување со пандемијата од КОВИД-19.

Можеби ќе ве интересира

Највисока излезност е регистрирана во Новаци

Највисока излезност е регистрирана во Новаци

КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ТВРДИ: Нема рестриктивни мерки по изборите, со ваква дисциплина нема да имаме никаков проблем

КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ТВРДИ: Нема рестриктивни мерки по изборите, со ваква дисциплина нема да имаме никаков проблем

ГРАЃАНИТЕ ЧЕКААТ ДА ГЛАСААТ: Дисциплинирано во Скопје

ГРАЃАНИТЕ ЧЕКААТ ДА ГЛАСААТ: Дисциплинирано во Скопје

Малолетник од Сирија е најден во багажник на возило

Малолетник од Сирија е најден во багажник на возило

Македонец во Мелбурн осомничен за убиство на сопругата

Македонец во Мелбурн осомничен за убиство на сопругата

РЕДИЦИ ЗА ГЛАСАЊЕ ВО ШТИП: Излезеноста на сите ИМ до 11.00 е околу 14 отсто

РЕДИЦИ ЗА ГЛАСАЊЕ ВО ШТИП: Излезеноста на сите ИМ до 11.00 е околу 14 отсто

ДИК: Излезноста на гласачите до 11 часот изнесува 11 отсто

ДИК: Излезноста на гласачите до 11 часот изнесува 11 отсто

ЈО: Со автомобил растурале флаери во Дебреше

ЈО: Со автомобил растурале флаери во Дебреше

Очекувајте локален дожд попладне

Очекувајте локален дожд попладне