21 Ноември, 2019
0.0199

(ВИДЕО) Почнале од нула, а денес за нивното сирење слушнале и во Египет

Објавено во: Агробизнис, Балкан 14 Февруари, 2019

Ѓоко и Анкица од Далмација се вратиле во Србија, во околината на Панчево и купиле една коза да имаат млеко за себе, пишува српски Курир

Почнале со само една коза, а денес Добриќ имаат цело стадо, и произведуваат повеќе видови сирења. 

Купувачите доаѓаат кај нив по препорака, и тоа посебно по козји кашкавал. 

Нивните сирења се продадени во Швајцарија и Египет, но работата воопшто не е лесна. 


Можеби ќе ве интересира

ПРОЛЕТНИ ТЕМПЕРАТУРИ ВО ЕСЕН: Опасен штетник може да ги уништи посевите

ПРОЛЕТНИ ТЕМПЕРАТУРИ ВО ЕСЕН: Опасен штетник може да ги уништи посевите

НЕКОЛКУ КЛУЧНИ ПРОБЛЕМИ: Еве што ги загрижува производителите на мед

НЕКОЛКУ КЛУЧНИ ПРОБЛЕМИ: Еве што ги загрижува производителите на мед

Димковски: Имаме јасна стратегија за максимална поддршка за пчеларството преку Програмите за финансиска поддршка на земјоделството и ИПАРД 2 програмата

Димковски: Имаме јасна стратегија за максимална поддршка за пчеларството преку Програмите за финансиска поддршка на земјоделството и ИПАРД 2 програмата

Со изградбата на системот „Равен- Речица“ ќе се обезбеди квалитетно наводнување

Со изградбата на системот „Равен- Речица“ ќе се обезбеди квалитетно наводнување