25 Август, 2019
0.0174

Во Србија „тепачката“ за домашен ајвар го поскапе двојно пиперот

Објавено во: Агробизнис 22 Септември, 2018

Пиперот за домашен ајвар поскапел денес на 100 до 150 српски динари, а минатиот викенд беше 70 и 80 динари, објави Танјуг повикувајќи се на коментари од купувачите во Србија..

И покрај фактот дека продавачите ја зголемиле цената, "ретко се случува корисниците да се откажат", тврдат тие, а квалитетот на пиперката е полош од минатата година.

Продавачите рекле дека "цената ќе биде уште поголема".затоа што постои реален недостаток на берачи на пиперот.


Можеби ќе ве интересира

Огромна побарувачка за шумски плодови, но нема кој да ги собира

Огромна побарувачка за шумски плодови, но нема кој да ги собира

Поделени над педесет илјади „зелени картици“, во вредност од 128 милиони денари

Поделени над педесет илјади „зелени картици“, во вредност од 128 милиони денари

Бабовски: За помалку од еден месец земјоделците ги добија „зелените картици“, досега е наточено гориво во вредност од 14,5 милиони денари

Бабовски: За помалку од еден месец земјоделците ги добија „зелените картици“, досега е наточено гориво во вредност од 14,5 милиони денари

Димковски: Нема регистрирано ниеден случај на болеста африканска чума, домашните свињи се здрави

Димковски: Нема регистрирано ниеден случај на болеста африканска чума, домашните свињи се здрави

На кое дереџе е македонскиот земјоделец со цените на зеленчукот и овошјето?

На кое дереџе е македонскиот земјоделец со цените на зеленчукот и овошјето?

Нема договор за откупната цена на грозјето: Лозарите и винариите не се на иста фреквенција

Нема договор за откупната цена на грозјето: Лозарите и винариите не се на иста фреквенција