03 Јуни, 2020
0.0321

Коцката си заминува, за еден месец нов асфалт на патот Струмица – Радовиш

Објавено во: Македонија 20 Ноември, 2012

Директорот на агенцијата за државни патишта, Љупчо Георгиевски, вели дека со сегашната динамика на смена на коцката, жителите ќе добијат современ асвалтиран пат за еден месец. Моментално се асфалтираат последните десет километри од патот кај селата Сурдулци и Радичево. Патот Струмица–Радовиш е дел од магистралата Струмица-Штип, која почна да се гради пред дваесет години. Во изминативе две децении се изградија неколку делници но целиот пат не беше довршен.

Можеби ќе ве интересира

Заразени со корона вирусот и вработени во штипските градинки

Заразени со корона вирусот и вработени во штипските градинки

Се шири лажна вест дека Грција забранила влез на граѓаните од Тетово, Чаир, Сарај

Се шири лажна вест дека Грција забранила влез на граѓаните од Тетово, Чаир, Сарај

Синот на градоначалникот на Радовиш влегол во проблеми со полиција

Синот на градоначалникот на Радовиш влегол во проблеми со полиција

НОВИ РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ МОЖНИ УШТЕ ДЕНЕСКА - Владата го чека „аберот“ од состанокот во Министерството за здравство

НОВИ РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ МОЖНИ УШТЕ ДЕНЕСКА - Владата го чека „аберот“ од состанокот во Министерството за здравство

Заразата се шири, а граѓаните планираат викенд во Охрид, Маврово и Дојран

Заразата се шири, а граѓаните планираат викенд во Охрид, Маврово и Дојран

Филипче: Денеска 101 заболени, четворица починаа

Филипче: Денеска 101 заболени, четворица починаа

ЗНМ: Владата селективно помага медиуми

ЗНМ: Владата селективно помага медиуми

Сите ја чекаат бројката на новозаразени, Филипче се пофали дека го избегнавме италијанското сценарио

Сите ја чекаат бројката на новозаразени, Филипче се пофали дека го избегнавме италијанското сценарио

Дојде 3 јуни, нема уште преговарачка рамка за Македонија од ЕУ

Дојде 3 јуни, нема уште преговарачка рамка за Македонија од ЕУ