15 Јуни, 2024
0.0262

Занимања кои ќе ве однесат најлесно во Канада

Објавено во: Свет 16 Ноември, 2016

Добивај вести на Viber

Канада во текот на наредната година ќе ги отвори вратите за дури 300 000 економски мигранти, бидејќи таа северноамериканска земја е во постојана потрага за илјадници квалификувани работници, а посебно се бараат поедини професии.

Таа земја има брз систем за доселување кој се нарекува и „Експресен влез“ (Express Entry) и тоа е веројатно најбрзиот начин квалификуваните работници од странство да почнат живот и работа во Канада.

Канадската влада преземала обврска дека целиот процес на доселување мора да биде готов за 6 месеци.

Сите пријави за Експрес ентри програмот се бодуваат преку проценување на вештини, искуство, знаење на јазик и образование на секој кој се пријави, и тогаш сите пријавени се рангираат според бројот на бодови. Тие со најмногу бодови добиваат повик и им се нуди постојан престој.

Преку овој програм најчесто повик за постојан престој добивале кандидати од овие професии:

10. Експерти за финансии и вложување

9. Ревизори и сметководители

8. Графички дизајнери и илустратори

7. Квалификувани работници во малопродажба

6. Универзитетски професори и предавачи

5.Програмери и девелопери

4.Софтверски инженери

3. Консултанти и аналитичари за информациони системи

2. Готвачи

1. Квалификувани работици во угостителство

Можеби ќе ве интересира

САМИТ НА Г7 ВО ИТАЛИЈА: Koлку чини ноќевањето во хотелот каде престојуваат најмоќните луѓе на светот?

САМИТ НА Г7 ВО ИТАЛИЈА: Koлку чини ноќевањето во хотелот каде престојуваат најмоќните луѓе на светот?

НАЈМИРНИ ЗЕМЈИ ВО СВЕТОТ: На листата се најде и една балканска држава

НАЈМИРНИ ЗЕМЈИ ВО СВЕТОТ: На листата се најде и една балканска држава

СКАПИ НЕДВИЖНИНИ, ПРЕОПТОВАРЕНИ ЗДРАВСТВЕНИ УСТАНОВИ, ТЕШКО УПРАВУВАЊЕ СО ОТПАДОТ: Масовниот туризам им создава главоболка на локалците

СКАПИ НЕДВИЖНИНИ, ПРЕОПТОВАРЕНИ ЗДРАВСТВЕНИ УСТАНОВИ, ТЕШКО УПРАВУВАЊЕ СО ОТПАДОТ: Масовниот туризам им создава главоболка на локалците

ЖЕШТИНИТЕ ГИ УНИШТУВААТ ПАТУВАЊАТА: Eкстремно топло во Европа и САД

ЖЕШТИНИТЕ ГИ УНИШТУВААТ ПАТУВАЊАТА: Eкстремно топло во Европа и САД

ОРБАН ТВРДИ ДЕКА ТОЈ ЈА НАМЕТНА КАЗНАТА ВРЗ УНГАРИЈА: „Бриселскиот меур е полн со негови луѓе, тој ги контролира властите во Европа“

ОРБАН ТВРДИ ДЕКА ТОЈ ЈА НАМЕТНА КАЗНАТА ВРЗ УНГАРИЈА: „Бриселскиот меур е полн со негови луѓе, тој ги контролира властите во Европа“

ШОКАНТЕН ПОТЕГ НА АМЕРИКАНСКИОТ ГИГАНТ - FedEx укинува 2.000 работни места во Европа, ова значи само едно

ШОКАНТЕН ПОТЕГ НА АМЕРИКАНСКИОТ ГИГАНТ - FedEx укинува 2.000 работни места во Европа, ова значи само едно

МНОГУМИНА СЕ СОМНЕВААТ ДЕКА КЕЈТ МИДЛТОН ЈА НАПУШТИЛА ЗЕМЈАТА: Еве што велат од палатата

МНОГУМИНА СЕ СОМНЕВААТ ДЕКА КЕЈТ МИДЛТОН ЈА НАПУШТИЛА ЗЕМЈАТА: Еве што велат од палатата

ОВОЈ ПАСОШ Е НАЈМОЌЕН ПАСОШ НА СВЕТОТ: Со него може да се посетат 107 земји без виза, а 44 без пасош и не, не е американскиот

ОВОЈ ПАСОШ Е НАЈМОЌЕН ПАСОШ НА СВЕТОТ: Со него може да се посетат 107 земји без виза, а 44 без пасош и не, не е американскиот

(ВИДЕО) ГО ОСТАВИЛ УДОБНИОТ ЖИВОТ ВО СЕМЕЈНАТА КУЌА: Германски тинејџер две години живее во возови

(ВИДЕО) ГО ОСТАВИЛ УДОБНИОТ ЖИВОТ ВО СЕМЕЈНАТА КУЌА: Германски тинејџер две години живее во возови