22 Април, 2018
0.1513

Запре падот на МБИ10 Индексот - По една недела за прв пат во „зелено“

Објавено во: Финансии 12 Февруари, 2018

По неколку дена на паѓање на вредноста МБИ10 индексот на Македонска берза конечно е во „зелено“, односно забележа мало зголемување и раст од 0.33%. 

Денот МБИ10 индексот го отвори со 2752,49 поени со што е ставен крај на негативната серија која започна на 5 февруари и во речиси целата измината недела бележеше пад на вредноста.

Пазарната капитализација на десетте најдобро котирани акционерски друштва на Македонска берза кои се дел од МБИ10 индексот сега изнесува 86,3 милијарди денари со коефициент на добивка од 11,29 поени. 

Годинава најголема вредност МБИ10 индексот имаше на 2 февруари со 2.841,60 индексни поени за потоа да почне да паѓа за десетина поени секој ден до денес.

Х.С.

Можеби ќе ве интересира

МИКРОФОНОТ ГО ЗАМЕНИ СО НИВА: Од пејач на „Бијело дугме“ до одгледувач на лешници

МИКРОФОНОТ ГО ЗАМЕНИ СО НИВА: Од пејач на „Бијело дугме“ до одгледувач на лешници

Тевдовски бара 35 милиони долари за нови градинки

Тевдовски бара 35 милиони долари за нови градинки

ВОРЕН БАФЕР, ЏЕК МА, МАРК ЗАКЕРБЕРГ: Колку време им требало од милионери да станат милијардери?

ВОРЕН БАФЕР, ЏЕК МА, МАРК ЗАКЕРБЕРГ: Колку време им требало од милионери да станат милијардери?

За десетина дена првиот повик за 50-те милиони евра за мали и средни претпријатија

За десетина дена првиот повик за 50-те милиони евра за мали и средни претпријатија

Се здружија 15 банки од Македонија

Се здружија 15 банки од Македонија

Тевдовски и Богов во Вашингтон

Тевдовски и Богов во Вашингтон

Јадранот за летување поскап од Шпанија, Малта и Грција?

Јадранот за летување поскап од Шпанија, Малта и Грција?

Популарниот Netflix нуди работа од соништата: Да гледате серии и да бидете платени за тоа

Популарниот Netflix нуди работа од соништата: Да гледате серии и да бидете платени за тоа

Германски аеродром бара работници

Германски аеродром бара работници