19 Април, 2018
0.1433

1 совет кој што нема да ви се допадне, но ќе ја спаси вашата кариера

Објавено во: Финансии 12 Јануари, 2018

Сме се изнаслушале секакви совети за успех. Многумина од нив звучат банални и премногу „зачинети“. Вистината е дека насоките што имаат ефект не се секогаш пријатни и лесни. Но, тие само ќе ве одведат на вистинскиот пат.

Според Inc.com, на пример, највредниот совет е „Обучете го трпението, ќе ви треба да ја пронајдете вистинската страст“.

На современиот човек тоа навистина нема да му се допадне. Ние сме навикнати да добиваме сè во моментот, да се залажуваме со нереални очекувања, да се потпреме на инстант задоволство. Сметаме дека наоѓањето на добра работа ќе биде прв пат без неуспеси и турбуленции. И грешиме.

Но, како можеме да се научиме на трпеливост? Не е лесно, но мора да бидеме решени и да се фокусираме на крајната цел. Да ги земете спортистите на Олимписките игри како пример - тие работат со години наназад за еден момент , прават жртви и го прават најдобро во вистинско време.

Уживајте во вашите мали достигнувања, тие не се незначителни, тие се неопходни чекори за голем успех. И не заборавајте - и работите доаѓаат до оние кои се трпеливи.

Можеби ќе ве интересира

Германски аеродром бара работници

Германски аеродром бара работници

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината

Резултати на акционерските друштва за 2017-та: Бетон Штип со загуба, Гранит со преполовена добивка

Резултати на акционерските друштва за 2017-та: Бетон Штип со загуба, Гранит со преполовена добивка

КОЈ ПЕРЕ ПАРИ ВО МАКЕДОНИЈА: Во една година сомнителни 232 трансакции

КОЈ ПЕРЕ ПАРИ ВО МАКЕДОНИЈА: Во една година сомнителни 232 трансакции

НЕ САКААТ ПЛАТА ОД 940 ЕВРА: Oдиме таму каде даваат 3500 евра

НЕ САКААТ ПЛАТА ОД 940 ЕВРА: Oдиме таму каде даваат 3500 евра

ГЕРМАНЦИТЕ ЌЕ ЗБЕСНАТ: Нема ништо од повисоките плати?

ГЕРМАНЦИТЕ ЌЕ ЗБЕСНАТ: Нема ништо од повисоките плати?

Bitcoin повторно е во игра, се враќаат лудите предвидувања

Bitcoin повторно е во игра, се враќаат лудите предвидувања