22 Март, 2018
0.1247

10 знаци дека одлично се справувате на работа, дури и ако не се чувствувате така

Објавено во: Финансии 06 Декември, 2017

Не е лесно за поединецот да биде објективен за својата работа. И, за жал, секој шеф не троши време точно да им каже на своите вработени јасно од што е среќен и што го прави задоволен од нив.

Сепак, постојат одредени показатели на кои можете да им верувате кога станува збор за успехот во работата. Дури и ако ви се чини дека стагнирате, овие знаци покажуваат дека всушност се движите во вистинската насока, пишува Business Insider.

1. На деловни состаноци, вие сте оние кои нудат решенија а не допринесуваат со нови проблеми.

2. Знаете како да ги поставите приоритетите на своите одговорности.

3. Се организирајте, така што имате време да научите нови работи и да се развивате.

4. Вие може да одбиете задача или предлог на вашиот шеф, без да бидете непочитуван и да го расипете вашиот однос

5. Поставувате високи цели и обично успевате да ги постигнете.

6. Ги исполнувате вашите ветувања.

7. Правите вистински придонес за успехот на компанијата.

8. Ги следите вашите сопствени перформанси, учите лекции од вашите грешки.

9. Можете да им помогнете на колегите без нарушување на ритамот на вашата работа.

10. Луѓето често бараат совет или соработка од вас

Можеби ќе ве интересира

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани