22 Септември, 2020
0.0191

2016 НИЗ БРОЈКИ: Податоци кои можеби не ги знаете за Македонија

Објавено во: Македонија 27 Декември, 2016

„2016 низ бројки“ е публикација која ја објави Државниот завод за статистика. 

Во неа стои дека оваа годинава земја ја посетиле 457.654 странски туристи и 312.926 домашни гости. Странците најчесто биле сместени во хотели со 4, 5 и 3 ѕвезди. 

32.1% од новите фирми се во сектор трговија. Во 2016 година од вкупниот број на предвидени станови за градење секој четврти бил во општина Карпош. 

Стапката на невработеност во првото тромесечје била 24.5%, во второто 24% и во третото 23.4%. 

93.8% од фирмите кои имаат 10 и повеќе вработени имале пристап до интернет. 

75.3% од домаќинствата оваа година имале пристап до интернет. 

Можеби ќе ве интересира

Јанушев се повлекува, а Мицкоски кажа дека има полн легитимитет за водење на партијата

Јанушев се повлекува, а Мицкоски кажа дека има полн легитимитет за водење на партијата

Љупчо Палевски кажа кој наредил да го претепаат

Љупчо Палевски кажа кој наредил да го претепаат

Ќе се прави постмортен тест за украдениот пациент од Струмица

Ќе се прави постмортен тест за украдениот пациент од Струмица

Одбиен е предлогот на Мицкоски за вонреден конгрес

Одбиен е предлогот на Мицкоски за вонреден конгрес

РОДНИНА НА ПОЧИНАТО БЕБЕ БУРНО РЕАГИРАЛ: Спречен нов инцидент во струмичката болница

РОДНИНА НА ПОЧИНАТО БЕБЕ БУРНО РЕАГИРАЛ: Спречен нов инцидент во струмичката болница

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Украден мртовец во Струмица, а младо моче почина од коронавирусот

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Украден мртовец во Струмица, а младо моче почина од коронавирусот

ЗА ИНЦИДЕНТОТ ВО СТРУМИЦА: Дваесетина луѓе го однеле мртовецот сосе креветот

ЗА ИНЦИДЕНТОТ ВО СТРУМИЦА: Дваесетина луѓе го однеле мртовецот сосе креветот

Еве како изгледа пешачката зона покрај Вардар денес

Еве како изгледа пешачката зона покрај Вардар денес

ЦРН БИЛАНС: Досега 700 граѓани починаа од коронавирусот

ЦРН БИЛАНС: Досега 700 граѓани починаа од коронавирусот