30 Март, 2020
0.0232

2.100 Граѓани од странство ќе бидат вратени со чартер летови

Објавено во: Македонија, Корона Вирус 25 Март, 2020

До МНР се обратиле 5.000 граѓани кои побарале помош да се вратат во земјава, но, 2.100 од нив се согласиле со поставените услови и ќе се вратат организирано со чартер летови. Тие ќе треба да си ги платат авиобилетите и да прифатат да поминат во карантин 14 дена што го покрива државата.

На сите пријавени, од МНР ги инфорирааѕ дека заради кризата ќе треба да имаат извесен надомест за трошоците за чартер летот и дека ќе треба да прифатат да поминат двонеделен карантин.

Најмногу ќе бидат вратени од Европа, односно од Германија. Се чека уште само да се избере авиокомапнија која ќе ги организира чартер летовите, а основен критериум за јавната набавка е најниската цена. Лицата ќе бидат преземени од Меѓународниот аеродром Скопје, со организиран превоз до местата определени за државен карантин.


Можеби ќе ве интересира

Рама за МТВ2: Со Италија сме тесно поврзани, со Македонија нема да има размена на доктори

Рама за МТВ2: Со Италија сме тесно поврзани, со Македонија нема да има размена на доктори

Владата бара да се ослободат од работа лицата со попреченост, слепите лица и инвалидите

Владата бара да се ослободат од работа лицата со попреченост, слепите лица и инвалидите

Кина со парична помош на сметката на Министерството за здравство

Кина со парична помош на сметката на Министерството за здравство

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Maкедонското знаме подигнато во Брисел, стигнаа првите честитки

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Maкедонското знаме подигнато во Брисел, стигнаа првите честитки

Ако има потреба ученичките и студентските домови ќе се користат за карантин

Ако има потреба ученичките и студентските домови ќе се користат за карантин

Свикан Совет за безбедност: Гувернерката и министри кај Пендаровски

Свикан Совет за безбедност: Гувернерката и министри кај Пендаровски

Филипче кажа кога се очекува пикот на заразата со коронавирусот

Филипче кажа кога се очекува пикот на заразата со коронавирусот

(ФОТО) Се мести полската болница во Скопје

(ФОТО) Се мести полската болница во Скопје

Ќе одговара лице кое не ја почитувало самоизолацијата

Ќе одговара лице кое не ја почитувало самоизолацијата