16 Јули, 2019
0.0208

55 илјади земјоделски стопанства ќе добијат мерка за која се зборуваше десет години

Објавено во: Агробизнис 06 Февруари, 2019

Јавен и максимално транспарентен избор на еконосмки оператор преку кој земјоделците ќе набавуваат субвенционирано гориво најавуваат надлежните.

55 .000 земјоделски стопанства ќе добијат мерка која според очекувањата би требало значително да ги намали производните трошоци и да овозможи финален производ со дополнителна вредност, а тоа ќе значи и поголема конкуреннтост.

Уребата со која процесот за зелената нафта целосно е откочен регулира поддршка од 200 милиони денари

Според предвиденото во законот на  земјоделците годинава трошоците за нафтата ќе им бидат покриени 30 отсто а тој процент би можел да достигне и до 50 проценти.

Можеби ќе ве интересира

Бабовски: Потпишан договорот со компанијата која ќе ги снабдува земјоделците со гориво за земјоделска механизација

Бабовски: Потпишан договорот со компанијата која ќе ги снабдува земјоделците со гориво за земјоделска механизација

Oваа земја е лидер во светот по производство на лубеница, им се раѓаат дури 79 тони

Oваа земја е лидер во светот по производство на лубеница, им се раѓаат дури 79 тони

ТАЖНА СЛИКА ВО ПРЕСПА: Невремето им зададе силен удар на овоштарите

ТАЖНА СЛИКА ВО ПРЕСПА: Невремето им зададе силен удар на овоштарите

Државниот инспекторат за земјоделство во контроли кај компаниите што откупуваат пченица, откупната цена е од 9 до 10,5 денари

Државниот инспекторат за земјоделство во контроли кај компаниите што откупуваат пченица, откупната цена е од 9 до 10,5 денари

Два пати е зголемено земјоделското осигурување: Колку премии се исплатени на сметките на земјоделците

Два пати е зголемено земјоделското осигурување: Колку премии се исплатени на сметките на земјоделците

МЗШВ: Во полн ек е жетвата на пченицата, годинава се очекува за 4 отсто поголемо производство од 2017 година

МЗШВ: Во полн ек е жетвата на пченицата, годинава се очекува за 4 отсто поголемо производство од 2017 година

Позната фирмата која ќе ги снабдува земјоделците со зелена нафта

Позната фирмата која ќе ги снабдува земјоделците со зелена нафта

Жетвата на пченицата започна: По која цена се откупува

Жетвата на пченицата започна: По која цена се откупува

Одбран операторот кој ќе обезбеди „зелена нафта“, се чекаат платежните картички

Одбран операторот кој ќе обезбеди „зелена нафта“, се чекаат платежните картички