25 Март, 2018
0.1403

Aко почнувате бизнис со малку пари следете ги овие совети

Објавено во: Финансии 14 Ноември, 2017

Aко почнувате свој бизнис, а при тоа не располагате со големи средства, тогаш нека биде тоа бизнис кој е во склад со вашите вештини. 

Инсистирајте на авансно плаќање. 

Сите работи трудете се да ги завршите сами. 

Концентрирајте се на услуги и производи кои се потреба, а не желба. 

Многу е важно на почеток остварените приходи да ги вложите за развој на бизнисот. 

Ако имате работа, задржете ја. Со бизнис занимавајте се по завршување на работното време. 

Сведете ги трошоците на минимум. 

Не вработувајте луѓе на почетокот, освен ако навистина тоа не е неопходно. 

Користете ги сите достапни ресурси. 

Промовирајте се на интернет. 

Можеби ќе ве интересира

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот