23 Април, 2019
0.0433

Балкан Енерџи груп сака да ја купи Топлификација!

Објавено во: Економија 08 Ноември, 2012

Групацијата Балкан Енерџи груп сака да ја купи скопска Топлификација дознава Фактор. Според нашите информации, луѓе од оваа групација, по македонските деловни банки се интересирале за финансиската состојба на Топлификација АД Скопје, дали компанијата има долгови, кредити и сл. Засега, нема официјална информација за можната зделка. Ова не е прв пат во последно време да се пуштаат информации поврзани околу евентуална продажба на Топлификација. Имено, во јули годината, на македонската берза се појави ценовно чуствителна информација во која стоеше: Надзорниот одбор на Топлификација Скопје донесе одлука за формирање мнозински пакет акции во компанијата, заради заштита на интересите на акционерите. Подоцна беше соопштено дека формирањето на таков пакет е прекинато. Ваквите информации, особено дојдоа до израз откако кипарската фирма „Кордикор инвестментс лимитид“ во почетокот на јуни купи 16,44 отсто од главнината на компанијата. Таа купи 74.000 акции за сума од 3,7 милиони евра, преземајќи го уделот што го продаваше словенечкиот акционер „Потеза“.  

Можеби ќе ве интересира

НЕ ДАВААТ НИ ДОЛАР: Големи компании избегнале плаќање данок

НЕ ДАВААТ НИ ДОЛАР: Големи компании избегнале плаќање данок

Држ - не дај со новата методологија за цената на бензините: Зошто државата чекаше фотофиниш?

Држ - не дај со новата методологија за цената на бензините: Зошто државата чекаше фотофиниш?

КИФ: Повеќегодишен план за регионална економска соработка

КИФ: Повеќегодишен план за регионална економска соработка

Ниските температури ги оставија радијаторите топли

Ниските температури ги оставија радијаторите топли

Кои сопственици на станови сепак ќе плаќаат паушали за парно?

Кои сопственици на станови сепак ќе плаќаат паушали за парно?

Не се сите задоволни од субвенциите за носење странци

Не се сите задоволни од субвенциите за носење странци

Исклучените од парно ги добија последните сметки, празните станови сепак ќе плаќаат

Исклучените од парно ги добија последните сметки, празните станови сепак ќе плаќаат

Престанува печатењето на банкноти од 500 евра: Овие земји последни ја укинуваат оваа банкнота

Престанува печатењето на банкноти од 500 евра: Овие земји последни ја укинуваат оваа банкнота

ЕУ НЕ ЖАЛЕЛА ПАРИ: Еве каде и во што се вложени 27 милијарди евра

ЕУ НЕ ЖАЛЕЛА ПАРИ: Еве каде и во што се вложени 27 милијарди евра