19 Април, 2018
0.1494

Бизнис инсајдер советува: Не правете ги овие грешки при промена на работно место

Објавено во: Финансии 10 Јануари, 2018

Менувањето на работното место и, поконкретно, сферата на дејствување не е лесен чекор, но може да биде токму она што треба да ве направи позадоволни и исполнети како професионалец.

Без разлика дали ви се досадило во канцеларијата, чувствувате исцрпеност или ви е потребен нов предизвик, промената е можна. Но, тоа мора да биде добро обмислено. Според Business Insider, луѓето често ги прават следните грешки кога ги менуваат своите кариери. Не дозволувајте ги истите и вие.

1. Донесувате избрзана одлука. Треба внимателно да ја разгледате ситуацијата и да анализирате што не ви се допаѓа оваа во работа, како и да ги организирате приоритетите за новата можност која ја барате.

2. Вие ја избирате вашата работа само заради платата. Да, тоа е важно, но постојат и други важни работи - рамнотежата помеѓу работата и приватноста, можностите за развој, итн.

3. Давате отказ без да имате друга работа. Ова е доста ризично бидејќи не е јасно колку долго ќе ја барате следна работна можност.

4. Не барате доволно мислења. Можеби сте избрале поле во кое сакате да се преквалификувате и да истражувате. Сепак, мора да разговарате со што повеќе луѓе што работат што е можно подолго за да ја добиете вистинската идеја.

Можеби ќе ве интересира

Германски аеродром бара работници

Германски аеродром бара работници

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината

Резултати на акционерските друштва за 2017-та: Бетон Штип со загуба, Гранит со преполовена добивка

Резултати на акционерските друштва за 2017-та: Бетон Штип со загуба, Гранит со преполовена добивка

КОЈ ПЕРЕ ПАРИ ВО МАКЕДОНИЈА: Во една година сомнителни 232 трансакции

КОЈ ПЕРЕ ПАРИ ВО МАКЕДОНИЈА: Во една година сомнителни 232 трансакции

НЕ САКААТ ПЛАТА ОД 940 ЕВРА: Oдиме таму каде даваат 3500 евра

НЕ САКААТ ПЛАТА ОД 940 ЕВРА: Oдиме таму каде даваат 3500 евра

ГЕРМАНЦИТЕ ЌЕ ЗБЕСНАТ: Нема ништо од повисоките плати?

ГЕРМАНЦИТЕ ЌЕ ЗБЕСНАТ: Нема ништо од повисоките плати?

Bitcoin повторно е во игра, се враќаат лудите предвидувања

Bitcoin повторно е во игра, се враќаат лудите предвидувања