19 Јуни, 2019
0.0226

„ЦРВЕНО ЗЛАТО“: Во оваа држава секоја втора малина е српска

Објавено во: Агробизнис 05 Јуни, 2019

Секоја втора малина која се продава во Шведска е од Србија, и затоа овие две земји сакаат да ја унапредат соработката. 

Србија има голем потенцијал кој само делумно е искористен. 

Двете земји ќе соработуваат на полето на агроиндустријата, прехранбената, машинскаат, металската, дрвената и индустријата за мебел. 

Земјоделските производи Србија ќе ги пласира на шведскиот, но и на другите пазари во Скандинавија. 

Можеби ќе ве интересира

МЗШВ со нов систем за авионско засејување на облаците, до заштита на земјоделското производство од град

МЗШВ со нов систем за авионско засејување на облаците, до заштита на земјоделското производство од град

МЗШВ: Откупот на праски се одвива непречено, 60 отсто од извозот е наменет за рускиот пазар

МЗШВ: Откупот на праски се одвива непречено, 60 отсто од извозот е наменет за рускиот пазар

Ќе најдат ли чаре надлежните за праските на Росоманци

Ќе најдат ли чаре надлежните за праските на Росоманци

Сакал да биде професор, но работа нема и сега живее од нешто сосема друго

Сакал да биде професор, но работа нема и сега живее од нешто сосема друго

Претставници од МЗШВ на средба со производителите на праски и откупувачите

Претставници од МЗШВ на средба со производителите на праски и откупувачите

Од производство на калинки може да се живее, но под еден услов

Од производство на калинки може да се живее, но под еден услов

(ВИДЕО) Производителите на праски го фрлаат својот род

(ВИДЕО) Производителите на праски го фрлаат својот род

Цело село живее од производство на јагоди

Цело село живее од производство на јагоди

Македонските вина можат да се промовираат во Хрватска, надминат е проблемот за пласман на пазарот

Македонските вина можат да се промовираат во Хрватска, надминат е проблемот за пласман на пазарот