25 Јануари, 2020
0.0169

Дали ќе има нов Луна Парк во Скопје ќе се знае по изборите

Објавено во: Мои пари 18 Февруари, 2013

По изборите во март ќе биде направен изборот на концесионер на новиот суперзабавен Луна парк во Скопје. -По завршувањето на локалните избори ќе се знае како ќе продолжат работите околу изградбата на новиот забавен парк. Град Скопје го поништи и последниот распишан јавен повик за нов Луна Парк“, велат од град Скопје за Нетпрес. Според последниот објавен тендер, Град Скопје од концесионерот ќе бара изградба на нов забавен парк на истото место на стариот, управување и одржување на истиот. Вредноста на проектот се проценува на 8 милиони евра.  

Можеби ќе ве интересира

IQOS ја создава иднината на тутунската индустрија

IQOS ја создава иднината на тутунската индустрија

Нов меѓународен одбор за доверба на Универзитетот ФОН - придонес кон задржување на младите и одржување на квалитетот на високото образование -

Нов меѓународен одбор за доверба на Универзитетот ФОН - придонес кон задржување на младите и одржување на квалитетот на високото образование -

Утре прекин на водоснабдувањето на две улици

Утре прекин на водоснабдувањето на две улици

Уличниот дефект на ул. Лисец 80 е завршен

Уличниот дефект на ул. Лисец 80 е завршен

На ул.Прашка/Лондонска водоснабдувањето е нормализирано

На ул.Прашка/Лондонска водоснабдувањето е нормализирано

Huawei Y6s со поголема интелигенција и обновен дизајн почна да се продава и во Северна Македонија

Huawei Y6s со поголема интелигенција и обновен дизајн почна да се продава и во Северна Македонија

Истражување презентирано во Давос - се бара од владите да ги намалат стапките на пушење

Истражување презентирано во Давос - се бара од владите да ги намалат стапките на пушење

УСЈЕ: Борбата за чист водух мора да бидат темелени на факти

УСЈЕ: Борбата за чист водух мора да бидат темелени на факти

Саниран дефектот на Бул. Асном 74 и 78 и водоснабдувањето е нормализирано

Саниран дефектот на Бул. Асном 74 и 78 и водоснабдувањето е нормализирано