23 Март, 2018
0.0702

Дали Шумската полиција конечно ќе добие Колективен договор?

Објавено во: Македонија 21 Февруари, 2018

Припадниците на шумската полиција се едни од службениците во најтешки услови за работа кои постојано се побунуваа пред јавноста, од загрозувањето на личната безбедност па се до финансиските услови кои се неспоредливи со останатите полициски службеници. Затоа нивниот статус ќе биде решен преку нов Колективен договор за што вчера решаваше Владата на седница.

„На предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Владата ја разгледа информацијата за заштита и унапредување на работничките права преку колективен договор на вработените во шумската полиција. Владата го задолжи Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство во рамките на своите буџетски можности да пренамени средства од својот буџет и да обезбеди средства за обврските согласно содржината на информацијата бидејќи припадниците на шумската полиција припаѓаат во групата на овластени службеници“ соопштија од Владата.

Во креирањето на новиот Колективен договор учество треба да земе и синдикатот кој ја претставува Шумската полиција.

Во текот на јуни изминатата година предлог Колективен договор достави и Независниот синдикат на полицијата како документ на 36 страници.

Х.С.

Можеби ќе ве интересира

СНЕГ ВО МАРТ: Еве каде вее во моментов во Македонија

СНЕГ ВО МАРТ: Еве каде вее во моментов во Македонија

Поради снегот шлепери „заглавени“ кај Деве Баир

Поради снегот шлепери „заглавени“ кај Деве Баир

АКАДЕМИК ТАКИ ФИТИ: ЗА МАНУ ПРИФАТЛИВ Е ПРЕДЛОГОТ „РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА (СКОПЈЕ)

АКАДЕМИК ТАКИ ФИТИ: ЗА МАНУ ПРИФАТЛИВ Е ПРЕДЛОГОТ „РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА (СКОПЈЕ)

ВОДОСТОЈОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО РАСТЕ: Можно ли е да има нови поплави?

ВОДОСТОЈОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО РАСТЕ: Можно ли е да има нови поплави?

Сефер Цаноски се разведе од Лејла, но повторно ќе рипне во тавче

Сефер Цаноски се разведе од Лејла, но повторно ќе рипне во тавче

МАКЕДОНИЈА НА ВРВОТ ВО ЕВРОПА: тука се пие најчиста вода

МАКЕДОНИЈА НА ВРВОТ ВО ЕВРОПА: тука се пие најчиста вода

Воведена забрана за камиони на еден патен правец

Воведена забрана за камиони на еден патен правец

Ердоган барал да се гради база во Македонија?

Ердоган барал да се гради база во Македонија?

Конечно грчки авион слета на скопскиот аеродром: Коѕијас утре ќе има средба со владиниот врв и партиските лидери

Конечно грчки авион слета на скопскиот аеродром: Коѕијас утре ќе има средба со владиниот врв и партиските лидери