04 Јуни, 2020
0.0475

ДОМИНИРААТ ДАМИ: Ова е екипата со која ќе работи новата министерка за финансии Ангеловска

Објавено во: Економија 15 Септември, 2019

Министерството за финансии е екипирано со квалитетни кадри со кои верувам дека сите од кабинетот ќе имаме одлична соработка и заедно ќе воведеме нова динамика на работење која ќе покаже брзи резултати. Ова го соопшти новата министерка за финансии Нина Ангеловска презентирајќи го тимот со кој ќе работи.

Ангеловска се одлучила во тимот да доминираат дами а честа за шефица на кабинетот и припадна на Кристина Попова .

Останатите три дами кои ќе работат заедно со Нина се Ивана Станковиќ која ќе биде посебен советник за јавен долг и финансиски систем, потоа Олимпија Христова Заевска која ќе ја советува за меѓународни финансии, ИПА и односи со ЕУ и последната дама од тимот е Анја Марија Макеска која ќе биде задолжена за јавноста и информирањето на истата.

Во тимот како надворешни консултанти Нина ги избрала и Маријан Петрески и Павле Гацов и со нив како што објаснува самата министерка ќе соработува во областа на макроекономијата и даночните политики.

Ангеловска на функцијата министер за финансии дојде неодамна а веќе заедно со премиерот и го скроија ребалансот на буџетот.


Фактор неодамна објави текст во кој го анализиравме работењето на нејзиниот „Групер“.

 Ако го пресликаме „Групер“ во јавниот сектор каде што Нина ќе треба да се бори со многу крокодили значи ќе треба: да ја мотивира армијата административци да работи рационално и да ги цени парите што ги зема или да се проба на пазарот на труд, вгодина да ни понуди историски прв помал буџет, да го запре растот на долгот, да ги дигне капиталните инвестиции и да воведе конкурентност во нашата економија.

Ангеловска е млада амбициозна жена коосновач и косопственик на трговска платформа позната како „Групер“ која посредува на продавачи на стоки и услуги и ги прави подостапни за клиенти.

Можеби ќе ве интересира

Kaко Меркел ќе ја спаси Германија од корона кризата?

Kaко Меркел ќе ја спаси Германија од корона кризата?

ПАНДЕМИЈАТА СИ ГО НАПРАВИ СВОЕТО: Затворени вратите за работа во Германија и Австрија

ПАНДЕМИЈАТА СИ ГО НАПРАВИ СВОЕТО: Затворени вратите за работа во Германија и Австрија

НИЗ СКОПСКИТЕ МАРКЕТИ СНЕМА ЛЕБ - сите пазарат за карантинскиот викенд

НИЗ СКОПСКИТЕ МАРКЕТИ СНЕМА ЛЕБ - сите пазарат за карантинскиот викенд

НАЈГОЛЕМ ПАД ПО 1999: Европјаните помалку трошеле во април

НАЈГОЛЕМ ПАД ПО 1999: Европјаните помалку трошеле во април

НИКОЈ НЕ Е ИМУН НА КРИЗАТА: 50.000 Хрвати останаа без работа

НИКОЈ НЕ Е ИМУН НА КРИЗАТА: 50.000 Хрвати останаа без работа

ЕВН: Порамнети и корегирани сметки добиват корисниците, од 15 април броилата се отчитуваат

ЕВН: Порамнети и корегирани сметки добиват корисниците, од 15 април броилата се отчитуваат

ЗАБОРАВЕТЕ НА ЛЕТАЊЕ СО WIZZ AIR - тие што резервирале или ваучер или враќање на парите

ЗАБОРАВЕТЕ НА ЛЕТАЊЕ СО WIZZ AIR - тие што резервирале или ваучер или враќање на парите

Владата нема да дава дозволи за работа во текстилната и кожарската индустрија во Штип

Владата нема да дава дозволи за работа во текстилната и кожарската индустрија во Штип

КАКО ДА СЕ ЗАТВОРИЛЕ ТРИ ГОЛЕМИ ФАБРИКИ: За три месеци без работа останаа над 15 илјади луѓе

КАКО ДА СЕ ЗАТВОРИЛЕ ТРИ ГОЛЕМИ ФАБРИКИ: За три месеци без работа останаа над 15 илјади луѓе