28 Јануари, 2023
0.0252

Државна Видеолотарија ја реализираше традиционалната крводарителна акција

Објавено во: Мои пари 20 Јануари, 2023

Добивај вести на Viber

Негувајќи ги заложбите за општествена одговорност, тимот на Државна видеолотарија уште еднаш, традиционално во хумана мисија. Во Институтот за трансфузиона медицина од Скопје , реализиравме крводарителна акција.

Со дарување крв од страна на вработените, Видеолотарија Касинос Австрија во соработка со Институтот за трансфузиона медицина од Скопје, успешно ја реализираше и најновата крводарителната акција, со што уште еднаш покажа хуманост на дело. Списокот на вработени кои даруваа крв, беше надополнет и со нашиот бренд амбасадор, автомобилскиот шампион Игор Стефановски Иџе.

„Крводарителството е доброволна акција, која некому може да му го спаси живот. Постапката за дарување е брза и мошне едноставна, а јас скоро секогаш кога сум во можност, практикувам да се вклучам во вакви хумани активности“-изјави Игор Стефановски Иџе.

Акцијата веќе е убава хумана традиција, која ја практикуваме како колектив, додека голем дел од вработените практикуваат и индивидуално да поддржуваат вакви хумани активности. На овој начин, Видеолотарија дава придонес во спасувањето човечки животи и во промовирање и поттикнување на доброволното дарување крв.

Крводарителството е доброволен чин и индивидуален одраз на хуманост и на солидарност. Крводарител може да биде секое лице на возраст од 18 до 65 години,  со добра општа здравствена состојба. Според критериумите за крводарување, мажите може да даруваат крв на секои 3, а жените на секои 4 месеци. Едно крводарување може да спаси 3 до 4 човечки животи.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Никола (20) од Штип преживеа долга реанимација: Докторите направија чудо и го спасија

Никола (20) од Штип преживеа долга реанимација: Докторите направија чудо и го спасија

Прв саем на спиењето во Ист Гејт Мол во Скопје

Прв саем на спиењето во Ист Гејт Мол во Скопје

ЕДС Инфо поинт: Просечната цена на струјата на HUPX берзата во јануари досега изнесува 147 евра за мегават час

ЕДС Инфо поинт: Просечната цена на струјата на HUPX берзата во јануари досега изнесува 147 евра за мегават час

БРАКО ја испорача првата пратка возила во 2023 година

БРАКО ја испорача првата пратка возила во 2023 година

Во кои две игри вреди да инвестирате време и кој ТВ е совршен за тоа?

Во кои две игри вреди да инвестирате време и кој ТВ е совршен за тоа?

Силна кредитна поддршка за населението и стопанството и раст на довербата на депонентите

Силна кредитна поддршка за населението и стопанството и раст на довербата на депонентите

Силк Роуд Банка во понеделник започнува со предвремена исплатата на пензиите за јануари

Силк Роуд Банка во понеделник започнува со предвремена исплатата на пензиите за јануари

Јапонската цреша во чест на девет лица со оштетен вид

Јапонската цреша во чест на девет лица со оштетен вид

Ново истражување на Visa: Македонците месечно трошат 900 денари на дигитални услуги

Ново истражување на Visa: Македонците месечно трошат 900 денари на дигитални услуги