22 Октомври, 2019
0.0178

Државата продава имот на Драган Даравелски

Објавено во: Економија 10 Ноември, 2012

Владата денеска на прес конференција објави дека конфискуваниот имот на Драган Даравелски ке биде ставен на лицитација. Станува збор за недвижен имот вреден 1,5 милиони евра. Сепак неофицијално се дознава дека освен за имотот што ке биде објавен на лицитација, постапка се води и за друг имот кој е префрлен на име на починатиот татко на Дарвелски, но сега се чека прво да биде направена поделбата на тој имот на наследниците за да се види дали државата ќе му конфискува и продаде дополнителен имот на Даравелски. Освен за имотот на Даравелски, Владата објави дека е извршена конфискација и ќе се продава имот одземен од Миодраг Марковиќ кој според сознанијата бил во блиски релации со Даравелски. Досега државата во сите вакви постапки има одземено вкупен имот за сума од 20 милиони евра.

Можеби ќе ве интересира

СКОК НА ПРОСЕЧНАТА ПЛАТА: Maкедоцните во август заработувале повеќе од лани истиот период

СКОК НА ПРОСЕЧНАТА ПЛАТА: Maкедоцните во август заработувале повеќе од лани истиот период

Бектеши: Предвремените избори ќе се одразат врз економијата

Бектеши: Предвремените избори ќе се одразат врз економијата

Ова се цените по кои ќе се точат бензини и дизел неделава

Ова се цените по кои ќе се точат бензини и дизел неделава

ФИРМИТЕ ПРЕПЛАШЕНИ ОД ИЗБОРИТЕ - никој нема да работи цела година

ФИРМИТЕ ПРЕПЛАШЕНИ ОД ИЗБОРИТЕ - никој нема да работи цела година

„Прилепска пиварница“ има 76.000 евра од продажба просечно дневно

„Прилепска пиварница“ има 76.000 евра од продажба просечно дневно

Ѓорче Петров ќе биде осветлен за милион денари месечно

Ѓорче Петров ќе биде осветлен за милион денари месечно

Општина Куманово ќе се подновува со возила вредни 94 илјади евра

Општина Куманово ќе се подновува со возила вредни 94 илјади евра

„Стопанска банка Скопје“ нуди 25 денари фиксна дивиденда за приоритетните акции

„Стопанска банка Скопје“ нуди 25 денари фиксна дивиденда за приоритетните акции

Се бара укинување на законот кој ќе им ги зголеми давачките на пазарџиите од 2020 година

Се бара укинување на законот кој ќе им ги зголеми давачките на пазарџиите од 2020 година