12 Јули, 2020
0.0282

Е-катастар во Петровец

Објавено во: Мои пари 05 Април, 2013

Во општина Петровец е воведена новата апликација е-катастар на Агенцијата за катастар за недвижности, која овозможува на жителите да добијат имотен лист, лист за предбележувње градба и за привремени објекти, како и евидентен лист за дивоградбите и кај геодетска компанија, кај  нотар и во општината.

Општина  Петровец на 20 февруари 2013 година потпиша договор за работа со Агенцијата за катасар на недвижности и таа овозможува  електронско поврзување на геодетските комании, нотарите и општините  со цел да се олесни  издавањето на потербните документи на граганите.

- Со ова на жителите на Општината  им се заштедуваат  и пари и време, бидејќи тука без поголеми турканици ќе можат  да ја извадат соодветната документација. За издавање на документите, потребно е граѓаните да поднесат барање (се добива во Општината) и две уплатници  во вредност од 175 денари, стои во соопштението од Општината каде почна да се применува оваа нова услуга.

Можеби ќе ве интересира

Каде одат донираните средства од веб-платформата solidarnost.gov.mk?

Каде одат донираните средства од веб-платформата solidarnost.gov.mk?

Светот низ призмата на фотографии доставени до Huawei Next-Image Awards 2020

Светот низ призмата на фотографии доставени до Huawei Next-Image Awards 2020

Енергетска сиромаштија - Реалност за над 50 милиони домаќинства во ЕУ

Енергетска сиромаштија - Реалност за над 50 милиони домаќинства во ЕУ

НАГРАДНА ИГРА НА ПОДРАВКА: Во жарот на летото со Talianetta до супер парични награди

НАГРАДНА ИГРА НА ПОДРАВКА: Во жарот на летото со Talianetta до супер парични награди

Македонската компанија Brainster започнува со работа во Виена

Македонската компанија Brainster започнува со работа во Виена

Како поседувањето сопствен дом ќе ви помогне за подобра финансиска стабилност?

Како поседувањето сопствен дом ќе ви помогне за подобра финансиска стабилност?

Онлајн промоција на романот за деца „Изброј ги ѕвездите“ за хероизмот на Данците во спасувањето на Евреите во Втората светска војна

Онлајн промоција на романот за деца „Изброј ги ѕвездите“ за хероизмот на Данците во спасувањето на Евреите во Втората светска војна

Со маска, средство за дезинфекција и дистанца, ДИК со герила акција во Скопје повика на безбедно гласање!

Со маска, средство за дезинфекција и дистанца, ДИК со герила акција во Скопје повика на безбедно гласање!

Американската aгенција за храна и лекови: IQOS е производ со модифициран ризик

Американската aгенција за храна и лекови: IQOS е производ со модифициран ризик