12 Јули, 2020
0.0393

Е-продавниците стигнаа и во Битола

Објавено во: Мои пари 05 Април, 2013

Во рамкита на проектот на Министерството за информатичко општество и администрација,  денеска во Битола беше отворена електронска продавница со ИТ услуги.

„Во оваа електронска продавница ќе може се набават курсеви за изучување програмски јазици, да се прават софтверски апликации за потребите на граѓаните во Република Македонија, но и на сите граѓани во светот што се вклучени на интернет“, рече министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски.

Претходно, како што рече, беа отворени електронски продавници од текстилната индустрија, туризам, продукти за фармацевтската индустрија.

Во Република Македонија досега се отворени околу 250 електронски продавници.

Можеби ќе ве интересира

Каде одат донираните средства од веб-платформата solidarnost.gov.mk?

Каде одат донираните средства од веб-платформата solidarnost.gov.mk?

Светот низ призмата на фотографии доставени до Huawei Next-Image Awards 2020

Светот низ призмата на фотографии доставени до Huawei Next-Image Awards 2020

Енергетска сиромаштија - Реалност за над 50 милиони домаќинства во ЕУ

Енергетска сиромаштија - Реалност за над 50 милиони домаќинства во ЕУ

НАГРАДНА ИГРА НА ПОДРАВКА: Во жарот на летото со Talianetta до супер парични награди

НАГРАДНА ИГРА НА ПОДРАВКА: Во жарот на летото со Talianetta до супер парични награди

Македонската компанија Brainster започнува со работа во Виена

Македонската компанија Brainster започнува со работа во Виена

Како поседувањето сопствен дом ќе ви помогне за подобра финансиска стабилност?

Како поседувањето сопствен дом ќе ви помогне за подобра финансиска стабилност?

Онлајн промоција на романот за деца „Изброј ги ѕвездите“ за хероизмот на Данците во спасувањето на Евреите во Втората светска војна

Онлајн промоција на романот за деца „Изброј ги ѕвездите“ за хероизмот на Данците во спасувањето на Евреите во Втората светска војна

Со маска, средство за дезинфекција и дистанца, ДИК со герила акција во Скопје повика на безбедно гласање!

Со маска, средство за дезинфекција и дистанца, ДИК со герила акција во Скопје повика на безбедно гласање!

Американската aгенција за храна и лекови: IQOS е производ со модифициран ризик

Американската aгенција за храна и лекови: IQOS е производ со модифициран ризик