25 Февруари, 2024
0.0253

ЕВЕ КАКО ДА ЗНАЕТЕ ДАЛИ ИМАТЕ ЕВТИНА ТАРИФА: Чекајте да се појави оваа ознака на броилото

Објавено во: Економија, Финансии, Македонија 01 Декември, 2023

Добивај вести на Viber

Од денес стартува евтината тарифа на струјата и доколку сакате да дознаете дали кај вас е активна евтината тарифа, тоа најлесно може да го сторите ако на екранот на броилото ви се појави ознаката Т2 (за ниска тарифа).

Оваа ознака значи дека сте меѓу првите „привилегирани“ да добиете евтина тарифа, бидејќи од близу 650 илјади броила, срени ќе бидат само 170 илјади корисници, бидејќи тие имаат нови струјомери на далечинска комуникација па веднаш се сетирани.  Останатите имаат обични броила кои мора да бидат сетирани рачно и на самото место. 

Евтината тарифа беше укината во јануари 2022 година, заради високата цена на струјата. Ако останеше евтината тарифа граѓаните ќе требаше да плаќаат поскапа струја за 14,23 отсто. Граѓаните и понатаму ќе користат евтина струја во текот на ноќта, од 22 до 7 часот секој ден и во недела цел ден.


Можеби ќе ве интересира

ПОЧИНА СОПСТВЕНИКОТ НА АУРОРА И ПОЗНАТ УГОСТИТЕЛ - СЛАВЕ СИРАЧЕВСКИ - го поседуваше еден од најубавите македонски ресорти Аурора Берово

ПОЧИНА СОПСТВЕНИКОТ НА АУРОРА И ПОЗНАТ УГОСТИТЕЛ - СЛАВЕ СИРАЧЕВСКИ - го поседуваше еден од најубавите македонски ресорти Аурора Берово

ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ ФОРМИРА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЕНЕРГЕТИКА - Божиновска: Во него ќе работат сериозни кадри, ќе се ревидира сѐ што е досега направено (ВИДЕО)

ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ ФОРМИРА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЕНЕРГЕТИКА - Божиновска: Во него ќе работат сериозни кадри, ќе се ревидира сѐ што е досега направено (ВИДЕО)

ОВА ЌЕ БИДАТ ДЕСЕТТЕ НАЈПЛАТЕНИ ЗАНИМАЊА ВО СВЕТОТ ВО ИДНИНАТА - инженерите не погрешиле во својот избор

ОВА ЌЕ БИДАТ ДЕСЕТТЕ НАЈПЛАТЕНИ ЗАНИМАЊА ВО СВЕТОТ ВО ИДНИНАТА - инженерите не погрешиле во својот избор

СЕ ГАСИ НИЗА НА ПОЗНАТИ КОМПАНИИ - еве дали Германија е пред незапирлив бран на стечаи

СЕ ГАСИ НИЗА НА ПОЗНАТИ КОМПАНИИ - еве дали Германија е пред незапирлив бран на стечаи

ИНВЕСТИТОРИТЕ ДА НЕ ГИ СЛУШААТ СОВЕТИТЕ НА ЕКСПЕРТИТЕ ОД ВОЛСТРИТ ОКОЛУ „БЕРКШИР ХАТАВЕЈ“ - обрнете внимание на оперативната заработувачка

ИНВЕСТИТОРИТЕ ДА НЕ ГИ СЛУШААТ СОВЕТИТЕ НА ЕКСПЕРТИТЕ ОД ВОЛСТРИТ ОКОЛУ „БЕРКШИР ХАТАВЕЈ“ - обрнете внимание на оперативната заработувачка

„REDDIT - ПОЧЕТОК НА КРАЈОТ“: Компанијата излегува на берза, еве кој ќе има најмногу корист

„REDDIT - ПОЧЕТОК НА КРАЈОТ“: Компанијата излегува на берза, еве кој ќе има најмногу корист

НАЈГОЛЕМАТА ПРЕДНОСТ НА ОНЛАЈН ШОПИНГОТ НАБРГУ МОЖЕ ДА СТАНЕ МИНАТО - потрошувачите се враќаат на физичкиот пазар

НАЈГОЛЕМАТА ПРЕДНОСТ НА ОНЛАЈН ШОПИНГОТ НАБРГУ МОЖЕ ДА СТАНЕ МИНАТО - потрошувачите се враќаат на физичкиот пазар

ГО ДОБИВМЕ ЛИ НОВИОТ ЕКОЛОШКИ РЕК БИТОЛА? Расте производството на струја од сонце, ветер, вода и биомаса

ГО ДОБИВМЕ ЛИ НОВИОТ ЕКОЛОШКИ РЕК БИТОЛА? Расте производството на струја од сонце, ветер, вода и биомаса

УАПСЕНИ СЕ ДЕСЕТ ЛИЦА: Германија разби група Балканци кои вработувале на „црно“

УАПСЕНИ СЕ ДЕСЕТ ЛИЦА: Германија разби група Балканци кои вработувале на „црно“