23 Мај, 2024
17.8324

ФАКТОР АНАЛИЗА: Кој прави милиони евра во градот под Исарот?

Објавено во: Економија 15 Мај, 2024

Добивај вести на Viber

Техникал Текстајлс, фабриката која произведува фибер стакло за индустријата, за бродската индустрија и за индустријата за енергија на ветер. во слободната индустриска зона, е лидер по остварена добивка во Штип за 2023. 

Во „Градот под Исарот“ на второто место е малопродажниот трговски ланец „Кит-Го“, кој од пред две години има нов сопственик во „Вива Фреш“. 

На третото место огромен скок прави компанијата за производство на електрична енергија КТМ Енерџи Солушн, која работи само две години, но за брзо време се вивна во водечката тројка. Компанијата во сопственост на Трајче Димитров, Марјан Јовчевски и Кристијан Колев од 250.000 евра добивка во 2022 направи скок на заработка од 2,4 милиони евра во 2023. Приходите се зголемени повеќе од петкратно.

На 4.позиција е фабриката за метални конструкции „Актива“, која од оваа година покажа амбиции да го преземе производството на автобуси од Ван Хоол. Во првите 5 е и Езимит Вино, чија основна дејност е наплата на рента од недвижнини. во сопственост на Вито и Дебора Митровски, наследниците на Зоранчо Митровски.

Над еден милион евра добивка имаат и ЕАМ, текстилната компанија за плетена облека, и Оаза Екстра-Скопско, дистрибутерот на големо на пијалоци. Понатаму следуваат Нико 2002, трговецот на големо со текстил и трикотажа, и кондиторскиот производител Стел Импекс.                                                                                                                               А.К.

Извор: Централен регистар


Можеби ќе ве интересира

ПЛАТИ ВО МАКЕДОНИЈА: Кои три професии носат најмногу пари?

ПЛАТИ ВО МАКЕДОНИЈА: Кои три професии носат најмногу пари?

СРБИТЕ ЗА ОВАА РАБОТА ДОБИВААТ 1.100 ЕВРА: Романците заработуваат 4.000 евра

СРБИТЕ ЗА ОВАА РАБОТА ДОБИВААТ 1.100 ЕВРА: Романците заработуваат 4.000 евра

ФАКТОР ИСТРАЖУВА: „Мега“, „Рапид Билд“, „Термалифт“ - Кумановски бизниси со најголеми добивки за 2023

ФАКТОР ИСТРАЖУВА: „Мега“, „Рапид Билд“, „Термалифт“ - Кумановски бизниси со најголеми добивки за 2023

ОВОЈ СЕКТОР ВО ГЕРМАНИЈА ПОВТОРНО „ПУКА“ - прометот пак се намали, дали следи нов бран на стечаи?

ОВОЈ СЕКТОР ВО ГЕРМАНИЈА ПОВТОРНО „ПУКА“ - прометот пак се намали, дали следи нов бран на стечаи?

ФАКТОР АНАЛИЗА: Кој прави милиони од продажба на ајфони и андроиди во Македонија?

ФАКТОР АНАЛИЗА: Кој прави милиони од продажба на ајфони и андроиди во Македонија?

ИЗБОР НА ПРОФЕСИЈА: Што кога младите имаат талент за две или повеќе области?

ИЗБОР НА ПРОФЕСИЈА: Што кога младите имаат талент за две или повеќе области?

ДОНЕ ТАНЕВСКИ Е КУПУВАЧОТ НА АКЦИИТЕ ОД „МАКЕДОНИЈАТУРИСТ“- Сега располага со 21.5 отсто од хотелиерската компанија

ДОНЕ ТАНЕВСКИ Е КУПУВАЧОТ НА АКЦИИТЕ ОД „МАКЕДОНИЈАТУРИСТ“- Сега располага со 21.5 отсто од хотелиерската компанија

ВАЖНА ВЕСТ ЗА АКЦИОНЕРИТЕ НА „МАКЕДОНИЈАТУРИСТ“ - еве кога компанијата ќе почне да дели дивиденда, кој на колку да се надева

ВАЖНА ВЕСТ ЗА АКЦИОНЕРИТЕ НА „МАКЕДОНИЈАТУРИСТ“ - еве кога компанијата ќе почне да дели дивиденда, кој на колку да се надева

Д-р Адижес со моќни пораки до македонските компании

Д-р Адижес со моќни пораки до македонските компании