26 Ноември, 2022
0.0264

Формирање на здрави животни навики уште од мали нозе: Возење велосипед и тротинет- за ден без автомобили

Објавено во: Мои пари 23 Септември, 2022

Добивај вести на Viber

Секојдневно возење велосипед = здравје за секое дете

Помалку возила = повеќе чист воздух

Автомобилот ќе те разболи = велосипедот ќе те оздрави

Велосипедите ни даваат лек за цел еден век.

Децата од приватните градинки „Светот на Колорес“ обележаа ден без автомобили, возејќи велосипеди и тротинети во парк. За секоја пофалба е тоа што тимот на оваа градинка се труди секојдневно да најде интересни активности кои формираат здрави животни навики уште од мали нозе кај децата.

Пешачењето, трчањето, возењето тротинет или велосипед - имаат корист кај децата за развој на менталното здравје, како и подобрување на физичката кондиција.

Покрај тоа е забавно! 

*пр објава


Наградата се доделува на котирано друштво, избрано со гласање преку онлајн анкета на веб страниците на Берзата и интернет порталот „Фактор“, кој е партнер на Берзата во доделувањето на оваа награда. Гласањето се врши паралелно на двете веб страници и акцијата на издавачот што ќе има најмногу гласови од двете анкети збирно, ќе биде прогласена за Акцијата на годината по избор на јавноста за 2022 година.
Предмет на анкетата е листа од десет котирани акции, избрани врз основа на остварениот промет и транспарентноста во нивното работење.

Можеби ќе ве интересира

Најдобрите Black Friday понуди се во брендовите на Fashion Group!

Најдобрите Black Friday понуди се во брендовите на Fashion Group!

Компаниите растат ако има родова еднаквост на работното место

Компаниите растат ако има родова еднаквост на работното место

Купуваjте на рати за Black Friday, плаќајте од 2023 со Diners Club!

Купуваjте на рати за Black Friday, плаќајте од 2023 со Diners Club!

Повисоки каматни стапки за штедење во Комерцијална банка

Повисоки каматни стапки за штедење во Комерцијална банка

„Пијанистика 1“ од м-р Дирона Соколовска е нова публикација со основи на музичката писменост за пијано

„Пијанистика 1“ од м-р Дирона Соколовска е нова публикација со основи на музичката писменост за пијано

Телеком засади 25.000 нови дрвца и собра 12 000 стари мобилни уреди

Телеком засади 25.000 нови дрвца и собра 12 000 стари мобилни уреди

#РамкаЗаПомош: Пронајдовме победнички одржливи идеи во Словенија, Србија и Црна Гора

#РамкаЗаПомош: Пронајдовме победнички одржливи идеи во Словенија, Србија и Црна Гора

Нова рекордна недела за БРАКО – 17 испорачани возила во европски земји

Нова рекордна недела за БРАКО – 17 испорачани возила во европски земји

Започнува продажбата на HUAWEI WATCH GT 3 SE на македонскиот пазар - најлесниот модел во серијата GT 3, со траење на батеријата до 2 недели

Започнува продажбата на HUAWEI WATCH GT 3 SE на македонскиот пазар - најлесниот модел во серијата GT 3, со траење на батеријата до 2 недели