15 Септември, 2019
0.0166

Фото: Ова е новата опрема на ЈП „Комунална хигиена“

Објавено во: Мои пари 18 Февруари, 2013

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и директорот на ЈП „Комунална хигиена“, Ракип Дочи, денеска  ги промовираа новите 10 специјализирани возила за собирање смет и 5 мотокултиватори. -Денеска имаме промоција на новите  10 камиони   за собирање смет, наменети за подобрување на хигиената, пред се во делот на јавната чистота, односно за пристап до помалите и тесни улички и патеки. Исто така, набавени се 5 нови мотокултиватори со комплетна приклучна опрема, односно со приклучок за собирање  снег во зима,  четки за метење тротоари и патеки, како и фреза и друга опрема. Со набавката на оваа нова опрема може да кажеме дека го исполнивме ветувањето коешто го дадовме во 2009 година и го опремивме јавното претпријатие „Комунална хигиена“ со комплетно нова опрема и возила за собирање отпад, како и дека  ја подобривме хигиената во градот- истакна градоначалникот Трајановски. Директорот на ЈП „Комунална хигиена“, Ракип Дочи, се заблагодари за финансиската поддршка којашто во текот на изминатите години   ја добиваше од Градот и истакна дека таа поддршка придонесе тие да прераснат во успешно претпријатие коешто  денеска  промовираа  према  набавена  од сопствени средства. Новите специјални комунални возила  се со капацитет на надградба од 1,5м3. Шасијата на камионите е oд кинеска компанија ДСМ, а надградбата е на познатата турска фирма Yeni Balkan. Исто така, набавени се 5 нови мотокултиватори од познатата марка ГОЛДОНИ со јачина од 12 коњски сили и комплетна приклучна опрема.За набавка на 10 камиони се издвоени околу 9 милиони денари, а за мотокултиватори околу 2 милиона денари,  средства  коишто се целосно обезбедени од ЈП„Комунална хигиена“.

Можеби ќе ве интересира

Tell the clouds Bitola is dying! - Кажете им на облаците Битола умира

Tell the clouds Bitola is dying! - Кажете им на облаците Битола умира

Завршена реконструкцијата на ул.Благоја Стевковски бб

Завршена реконструкцијата на ул.Благоја Стевковски бб

„Лице в лице“ аларм - за здрава планета и одржлива иднина

„Лице в лице“ аларм - за здрава планета и одржлива иднина

Дефектот во Пржино е саниран

Дефектот во Пржино е саниран

Дефектот во Пинтија е саниран

Дефектот во Пинтија е саниран

Прекинато водоснабдување за дел од корисниците на улица Кавалск

Прекинато водоснабдување за дел од корисниците на улица Кавалск

„Мала Италија патува” по петти пат, под отворено небо

„Мала Италија патува” по петти пат, под отворено небо

Huawei ја зацврстува лидерската позиција со врвните награди на IFA 2019 година

Huawei ја зацврстува лидерската позиција со врвните награди на IFA 2019 година

ХалкБанк открива 40 факти за филмскиот фестивал „Браќа Манаки“

ХалкБанк открива 40 факти за филмскиот фестивал „Браќа Манаки“