22 Март, 2018
0.1264

ГЕРМАНЦИТЕ ОЧАЈНИ: 1000 евра за оној кој ќе најде работник

Објавено во: Финансии 14 Ноември, 2017

Во Германија има милион слободни работни места, а 1000 евра се нудат на оној кој ќе најде работник.

Во земјата никогаш немало толкава потрага за работна сила. 

Весникот Шпигел пишува дека на радио, на постери, и на интернет, компаниите бараат работници. 

Стопанството е во подем, а извозот „цвета“. 

Идната година ќе нема доволно негуватели, а за оној кој ќе најде работник се даваат по 1000 евра. 

Но, од синдикатите негодуваат зошто се нудат пари за оние луѓе кои ќе најдат работник. 

Се бараат возачи, машиновозачи, книговодители. 

Можеби ќе ве интересира

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

РАБОТА ВО НОРВЕШКА: Да го имаат она што го имаме, би биле најбогати

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани

Меѓу петте најбогати луѓе веќе нема Европјани