19 Април, 2018
0.1374

Ги проучувал навиките на богатите: Што прават милионерите прво кога станат?

Објавено во: Финансии 11 Јануари, 2018

Периодот од денот кога милијардерите создаваат голем дел од своето богатство е токму утрото.

Том Корли, авторот на книгата "Rich Habits", во текот на пет години ги проучувал животните навики на 233 милионери во светот.

Корли заклучил дека оваа група на луѓе најголем дел од својата сила ја вложуваат во утрото.

Милионерите во раните утрински часови (поединци се будат во 3 или 4) најмногу медитираат, вежбаат, работат на решенија на проблеми и читаат. Оваа последната ставка е исклучително важна, бидејќи оваа група на луѓе постојано се труди да ги прошири своите знаења.

Милионерите така некое време трошат на читање ведри, мотивациони и инспиративни работи, благодарение на кои стекнуваат добро расположение за работа и достигнување на цели кои си ги поставиле пред себе.

Можеби ќе ве интересира

Германски аеродром бара работници

Германски аеродром бара работници

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината

Резултати на акционерските друштва за 2017-та: Бетон Штип со загуба, Гранит со преполовена добивка

Резултати на акционерските друштва за 2017-та: Бетон Штип со загуба, Гранит со преполовена добивка

КОЈ ПЕРЕ ПАРИ ВО МАКЕДОНИЈА: Во една година сомнителни 232 трансакции

КОЈ ПЕРЕ ПАРИ ВО МАКЕДОНИЈА: Во една година сомнителни 232 трансакции

НЕ САКААТ ПЛАТА ОД 940 ЕВРА: Oдиме таму каде даваат 3500 евра

НЕ САКААТ ПЛАТА ОД 940 ЕВРА: Oдиме таму каде даваат 3500 евра

ГЕРМАНЦИТЕ ЌЕ ЗБЕСНАТ: Нема ништо од повисоките плати?

ГЕРМАНЦИТЕ ЌЕ ЗБЕСНАТ: Нема ништо од повисоките плати?

Bitcoin повторно е во игра, се враќаат лудите предвидувања

Bitcoin повторно е во игра, се враќаат лудите предвидувања