25 Јуни, 2019
0.0180

Годинава помалку огревно дрво во Македонија

Објавено во: Економија 09 Ноември, 2012

Вкупното производство на шумски производи во државните шуми во третото тримесечје годинава е намалено за 3,5% во споредба со истиот период лани.

Според податоците на Државниот завод за статистика, намалување има кај рудничкото дрво од листопадни видови, огревното дрво од иглолисни и листопадни видови, просторното дрво од иглолисни видови и кај другото обло дрво од иглолисни и листопадни видови.

Зголемување е забележано кај трупците од иглолисни видови, рудничкото дрво од иглолисни видови и кај другото грубо обработено дрво, цепеници, дрвени мотки и колци, стои во соопштението од Државниот завод за статистика.  

Можеби ќе ве интересира

Eдна земја ја собори цената на нафтата

Eдна земја ја собори цената на нафтата

Кои домашни компании го мерат ефектот од општествено одговорните проекти

Кои домашни компании го мерат ефектот од општествено одговорните проекти

Реакција на РЕК Битола: Не сме ние, ЕСМ го води тендерот за набавка на наша механизација

Реакција на РЕК Битола: Не сме ние, ЕСМ го води тендерот за набавка на наша механизација

Германската економија паѓа - кои фактори ја уриваат?

Германската економија паѓа - кои фактори ја уриваат?

Се бара ребаланс: Капиталните трошења катастрофални и во мај

Се бара ребаланс: Капиталните трошења катастрофални и во мај

Креирање нови економски перспективи - КИФ на Самитот на Западен Балкан во Познањ

Креирање нови економски перспективи - КИФ на Самитот на Западен Балкан во Познањ

„Фолксваген“ ја соопшти одлуката: Македонија и Србија отпаднаа

„Фолксваген“ ја соопшти одлуката: Македонија и Србија отпаднаа

Миноски: Во услови на мирен мандат Тевдовски не направи суштински реформи

Миноски: Во услови на мирен мандат Тевдовски не направи суштински реформи

Колку ќе плаќаме за повратот на ДДВ од 1 јули?

Колку ќе плаќаме за повратот на ДДВ од 1 јули?