23 Февруари, 2024
0.0358

ГОЛДМАН САКС ПЛАНИРА АКВИЗИЦИИ НА КРИПТО КОМПАНИИТЕ - вложувачите бараат прилики за купување по пониски цени

Објавено во: Финансии 07 Декември, 2022

Добивај вести на Viber

Извршниот директор на Goldman Sachs, Метју Мекдермот, рече дека неговата компанија веќе спроведува длабинска анализа на некои крипто компании. Со вреднувањето на крипто компаниите погодени од неодамнешниот дебакл на FTX, фирмата за финансиски услуги Голдман Сакс сака да се вклучи и да инвестира милиони за купување или инвестирање во крипто компании додека цените се ниски.

Во интервју за Ројтерс, Метју МекДермот, извршен директор на Голдман Сакс, наводно изјавил дека големите банки гледаат можности во овој простор, бидејќи колапсот на FTX ја истакна потребата за поголема регулација во индустријата.

Извршниот директор додаде дека компанијата во моментов гледа можности кои се „поразумни цени“ и веќе спроведува длабинска анализа на некои крипто компании.

Коментирајќи го дебаклот на FTX, МекДермот, исто така, истакна дека во однос на расположението, пазарот ја погоди надолната страна. Сепак, традиционалниот финансиски извршен директор забележа дека иако FTX стана „дете на постер“ на просторот, основната технологија зад индустријата „сè уште работи“.

Кризата за ликвидација на FTX и банкротската сага го свртеа крипто просторот наопаку од почетокот на ноември. Колапсот на FTX продолжува да има домино ефект, влијаејќи на компаниите фокусирани на крипто и кои имаат одредена изложеност на загрозената компанија. Поради ова, институционалните инвеститори како Голдман бараат можности за купување и инвестирање по пониски цени, додека ефектите од FTX ги намалуваат вредностите.

Извор: (See Biz)

Можеби ќе ве интересира

Фактор анализа: Зошто дивидендата од 900 денари за акција на Комерцијална банка е реална и очекувана?

Фактор анализа: Зошто дивидендата од 900 денари за акција на Комерцијална банка е реална и очекувана?

„НЕ МОЖАМ НА КЕЛНЕР ДА МУ ДАДАМ 3.000 ЕВРА ПЛАТА“: Се случува вистинска катастрофа во Хрватска, угостителите во проблеми

„НЕ МОЖАМ НА КЕЛНЕР ДА МУ ДАДАМ 3.000 ЕВРА ПЛАТА“: Се случува вистинска катастрофа во Хрватска, угостителите во проблеми

ГРЦИТЕ ПРИЗНАА: Одморот ќе поскапи за 20 до 30 отсто, затвораат една од најпознатите плажи

ГРЦИТЕ ПРИЗНАА: Одморот ќе поскапи за 20 до 30 отсто, затвораат една од најпознатите плажи

КОМЕРЦИЈАЛНА ПРВА „ЌЕ ПОВЛЕЧЕ НОГА“ - акционерите тријат раце, еве колкава дивиденда ќе обзнани банката

КОМЕРЦИЈАЛНА ПРВА „ЌЕ ПОВЛЕЧЕ НОГА“ - акционерите тријат раце, еве колкава дивиденда ќе обзнани банката

ФАКТОР ЕКСКЛУЗИВНО: Комерцијална банка со дивиденда од околу 900 денари?

ФАКТОР ЕКСКЛУЗИВНО: Комерцијална банка со дивиденда од околу 900 денари?

СОВЕТНИЦИТЕ ДА ДАДАТ ЕДЕН МЕСЕЧЕН ПАУШАЛ, А ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ЕДНА МЕСЕЧНА ПЛАТА ЗА ЛЕО: Иницијатива до советниците на град Скопје

СОВЕТНИЦИТЕ ДА ДАДАТ ЕДЕН МЕСЕЧЕН ПАУШАЛ, А ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ЕДНА МЕСЕЧНА ПЛАТА ЗА ЛЕО: Иницијатива до советниците на град Скопје

ГЕРМАНИЈА ПОВЕЌЕ НЕ Е „ВЕТЕНАТА ЗЕМЈА“: Масовните отпуштања предизвикуваат лоши услови за живот и работа, расте незадоволството на работниците

ГЕРМАНИЈА ПОВЕЌЕ НЕ Е „ВЕТЕНАТА ЗЕМЈА“: Масовните отпуштања предизвикуваат лоши услови за живот и работа, расте незадоволството на работниците

„СЕ НАПЛАЌААТ ПОБАРУВАЊА ПРАСТАРИ НА КОИ ТЕЧАТ ЛИХВАРСКИ КАМАТИ, АМА ФАРАОНИТЕ НЕ СЕ ДАВААТ“: Глигорова повторно во нејзин стил за присилната налата

„СЕ НАПЛАЌААТ ПОБАРУВАЊА ПРАСТАРИ НА КОИ ТЕЧАТ ЛИХВАРСКИ КАМАТИ, АМА ФАРАОНИТЕ НЕ СЕ ДАВААТ“: Глигорова повторно во нејзин стил за присилната налата

ВЕЌЕ БАРААТ РАБОТНИЦИ ЗА ЛЕТНАТА СЕЗОНА ВО РЕГИОНОТ: Собарките, келнерите и готвачите можат да заработат и до 2.500 евра!

ВЕЌЕ БАРААТ РАБОТНИЦИ ЗА ЛЕТНАТА СЕЗОНА ВО РЕГИОНОТ: Собарките, келнерите и готвачите можат да заработат и до 2.500 евра!