23 Мај, 2024
0.0276

Групацијата БАЛФИН доаѓа во Канада, се подготвува нов проект за недвижности

Објавено во: Мои пари 15 Мај, 2024

Добивај вести на Viber

Групацијата БАЛФИН го проширува својот оперативен печат со влегување на канадскиот пазар на недвижности. Канада е 11-та земја која се приклучи на картата на работење на Групацијата, по Соединетите Американски Држави, и таа е четврта земја каде што БАЛФИН ќе гради недвижности.

Со население од 39 милиони, Канада е добро позната по тоа што има многу активен пазар на недвижности. Зголемувањето на нејзиното население создава значителна потреба од дополнителни станови во урбаните центри. Првиот проект на групацијата БАЛФИН во Канада ќе биде изградба на градска куќа од 27 единици од 40 милиони евра во Ванкувер, пристанишен град со голема раздвиженост на западниот брег во провинцијата Британска Колумбија. Тој е меѓу најгусто населените, етнички најразновидните градови во Канада и со тоа еден од најдинамичните пазари на недвижности во Северна Америка.

Неколку други проекти во регионот се во фаза на планирање и се очекува да бидат започнати во следните 18 месеци.

Стивен Грунеруд, потпретседател за развој на стратегии, одговорен за активностите на Групацијата во Канада, вели дека пазарот е одличен за проширување на БАЛФИН. Со знаењето и искуството на Групацијата во изградба на резиденцијални објекти, силно верувам дека ќе има добра размена на знаење и искуства меѓу двете земји. БАЛФИН соработува со искусни градежници кои имаат докажано искуство во овој сектор.

Групацијата БАЛФИН ги започна своите активности со недвижности во 2003 година во Албанија, дополнително проширувајќи го своето присуство во Северна Македонија, Австрија, а од минатата година и во Соединетите Американски Држави. Со портфолио од средни до големи станбени, комерцијални, туристички и мешани проекти, БАЛФИН е добро етаблиран во индустријата како меѓународен инвеститор и градежник, чиј печатна недвижен имот имаше влијание во индустријата и локалната економија.

Ова основање претставува натамошно проширување на географската област на Групацијата, со што БАЛФИН станува еден од ретките вистински меѓународни албански конгломерати. 

Групацијата БАЛФИН е добро позната инвестициска групација со проекти како Green Coast, Vala Mar Residences, Rolling Hills Luxury Residences, Park Gate, QTU, TEG, Ambasador 1, 2 и 3, реализирани од Balfin Construction кои ги демонстрираат високите стандарди и иновативните концепти воведен во градежната област, како што е европскиот концепт на трговски центри и уникатните архитектонски иновации.

ПР Објава

Можеби ќе ве интересира

20 години Вински витези во Македонија

20 години Вински витези во Македонија

Во ОКТА отворен првиот тренинг-центар за гасење пожари од нафтени деривати

Во ОКТА отворен првиот тренинг-центар за гасење пожари од нафтени деривати

Никола Николиќ: „Атакама“ е книжевна метафора за пустините во сите нас

Никола Николиќ: „Атакама“ е книжевна метафора за пустините во сите нас

НЛБ Склади влезе на македонскиот пазар со преземањето на Генерали Инвестментс АД Скопје

НЛБ Склади влезе на македонскиот пазар со преземањето на Генерали Инвестментс АД Скопје

Во услови на очекуван пад на каматите, сегашниот момент е вистинско време за штедење

Во услови на очекуван пад на каматите, сегашниот момент е вистинско време за штедење

Economic Watch: Туристичкиот бум обезбедува траен моментум на кинеската економија

Economic Watch: Туристичкиот бум обезбедува траен моментум на кинеската економија

AI Tech Summit повторно во Скопје

AI Tech Summit повторно во Скопје

СКОПСКО ВЕ ПОВИКУВА НА ГОЛЕМА ЕКО-АКЦИЈА ВО ОХРИД!

СКОПСКО ВЕ ПОВИКУВА НА ГОЛЕМА ЕКО-АКЦИЈА ВО ОХРИД!

Висок раст на профитот и силни перформанси во сите сегменти

Висок раст на профитот и силни перформанси во сите сегменти