25 Септември, 2020
0.0221

И НЛБ го откажа собранието, дивиденда нема да се дели

Објавено во: Економија 30 Март, 2020

НЛБ Банка го откажа закажаното Собрание на акционери согласно Уредбата на Владата собранијата да не се одржуваат во вонредна состојба. За одложувањето НЛБ Банка извести денеска. Инаку оваа банка прва ја послуша Народната банка и одлучи да не ја дели добивката во дивиденда.  

НЛБ Банка АД Скопје ги известува своите акционери дека врз основа на Уредба со законска сила за примена на Законот за трговските друштва за време на вонредна состојба донесена од страна на Владата на Република Северна Македонија одржувањето на Годишното собрание на Банката, закажано за 16.04.2020 година, се одложува за време на траењето на вонредната состојба, соопштија оттаму. 

Велат дека нов датум за собрание ќе биде соопштен навремено. 

Денеска Комерцијална банка соопшти дека ќе си подели дивиденда и покрај препораката на Народната банка. Инаку и оваа банка го откажа закажаното собрание на акционери.

Можеби ќе ве интересира

За 4.700 денари поголеми плати лани во ЈП Државни патишта, далеку поголем раст од македонскиот просек

За 4.700 денари поголеми плати лани во ЈП Државни патишта, далеку поголем раст од македонскиот просек

Колку порасна државниот долг во записи и обврзници за 5 месеци?

Колку порасна државниот долг во записи и обврзници за 5 месеци?

И договорот со ВИК останува таен, има ли проблем кај потписот за државната помош?

И договорот со ВИК останува таен, има ли проблем кај потписот за државната помош?

КОВИД КРИЗАТА ИМ ГИ ЗЕДЕ РАБОТНИТЕ МЕСТА НА 12.580 ГРАЃАНИ, бројот на пријавени го билда младинската гаранција, новите услови за социјална помош, повратниците од странство...

КОВИД КРИЗАТА ИМ ГИ ЗЕДЕ РАБОТНИТЕ МЕСТА НА 12.580 ГРАЃАНИ, бројот на пријавени го билда младинската гаранција, новите услови за социјална помош, повратниците од странство...

НОВИ ЗАГРИЖУВАЧКИ БРОЈКИ НА АГЕНЦИЈАТА - дури 40 илјади новорегистрирани невработени

НОВИ ЗАГРИЖУВАЧКИ БРОЈКИ НА АГЕНЦИЈАТА - дури 40 илјади новорегистрирани невработени

Владата сака да гради пруга до Струга, а МЖ Инфраструктура не може да врати 10 милиони евра

Владата сака да гради пруга до Струга, а МЖ Инфраструктура не може да врати 10 милиони евра

Драстичен пад на доходот на домаќинствата: А колку ќе не сотре Ковид?

Драстичен пад на доходот на домаќинствата: А колку ќе не сотре Ковид?

РЕКОРДЕРИ ВО ЕВРОПА: БДП на земја од регионот отиде на дното

РЕКОРДЕРИ ВО ЕВРОПА: БДП на земја од регионот отиде на дното

НОВА ЛИСТА: Познато е кои се десетте најбогати држави во светот

НОВА ЛИСТА: Познато е кои се десетте најбогати држави во светот