25 Март, 2018
0.1175

ИМААТ 1000 ЕВРА ПЛАТА: Eвe какви професионалци бараат

Објавено во: Финансии 11 Ноември, 2017

Словенија има просечна плата од над 1000 евра, а работници бараат постојано. 

Економската развиеност, близината ја прави оваа земја атрактивна за работа. 

Се бараат возачи, камионџии, паркетари, електричари, келнери, чистачи, столари, обезбедување. 

Но, на прво место се лекари, а на второ се инженери. 

Освен лекари, се бараат и медицински сестри, лаборанти, болничари. 

Барани се и програмерите, фризерите, готвачи, мајстори за бурек и други профили. 

Најлесно може да се најде работа преку европскиот портал Европска унија за мобилност ЕУРЕС, или на веб сајтот на Заводот за вработување во Словенија. 

Можеби ќе ве интересира

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот