23 Март, 2018
0.0999

Ја напуштил работата за да сади африкански бамји, еве како му оди...

Објавено во: Агробизнис 04 Август, 2017

Небојша Лазиќ, сообраќаен техничар ја напуштил фабрката „Кабли“ кога почнала кризата  и решил самиот себе си да се вработи. 

Пред две години во близина на Јагодина купил нива на која одгледувал зеленчук. Вели дека зарабоката била мала. 

„Работев по 14 часа, а заработував плата од 15.000 динари, што навистина е мизерно“ - вели Лазиќ. 

Тој не се откажува и е свесен дека е мал произведувач, и затоа решил да засади ретки билки, но и африканска бамја. 

Вели дека оваа бамја се користи како додаток за јадења, а од неа се прави и салата. Африканската бамја на пазарите се продава за 300 динари, што не е малку. 

Чека да помине сезоната и да сумира колку успеал да заработи. 

Можеби ќе ве интересира

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Kaкво брашно се увезува во Македонија?

Kaкво брашно се увезува во Македонија?