18 Јуни, 2019
0.0177

Каде Македонија ќе се спои со Јужен поток?

Објавено во: Економија 09 Ноември, 2012

До декември ќе  се знае одговорот од Русија кои идејни решенија се најсоодветни Македонија да стане дел од гасоводот Јужен поток. Веќе се разгледува и целата техничка документација што Македонија ја подготви, велат од Гаспром Експорт.Одговорот како што изјавуваат од компанијата се очекува Москава да го даде за еден месец. И покрај тоа што се чека зелено светло од Москва, Македонија нема да извиси, вели министерот за финансии Ставрески, и истакна оти  не било важно дали земјава ќе го потпише договорат пред стартот на изградбата или во текот на реализација на проектот кој треба да заврши за три години.

Можеби ќе ве интересира

Во следните неколку дена горива ќе се точат по овие цени

Во следните неколку дена горива ќе се точат по овие цени

МЗШВ: Праските во Росоман се откупуваат, се надмина проблемот со Русија

МЗШВ: Праските во Росоман се откупуваат, се надмина проблемот со Русија

ВРАЌАЊЕ ОД ОТПИШАНИТЕ: Биткоинот го урна овогодишниот рекорд

ВРАЌАЊЕ ОД ОТПИШАНИТЕ: Биткоинот го урна овогодишниот рекорд

Со буџет од дваесет милиони денари Владата ќе праќа работници со ниски примања на одмор

Со буџет од дваесет милиони денари Владата ќе праќа работници со ниски примања на одмор

УТРИНСКИ ФОКУС: Кому дивидендата му донесе повеќе од 100.000 евра-„се тресат“ осум министерски фотелји

УТРИНСКИ ФОКУС: Кому дивидендата му донесе повеќе од 100.000 евра-„се тресат“ осум министерски фотелји

Кои се акционерите што лани земаа најмногу пари од дивиденда?

Кои се акционерите што лани земаа најмногу пари од дивиденда?

Познато колку Апостолска, Шапуриќ, Даути и другите ги „помогнале“ Кромберг и Шуберт, Гентерм, Леар, Ендава....

Познато колку Апостолска, Шапуриќ, Даути и другите ги „помогнале“ Кромберг и Шуберт, Гентерм, Леар, Ендава....

Еврото падна, но доларот е отпорен на трговската војна

Еврото падна, но доларот е отпорен на трговската војна

Ако се селите во Германија, една работа за вас може да биде невозможна мисија

Ако се селите во Германија, една работа за вас може да биде невозможна мисија