29 Ноември, 2020
0.0192

Кавадарци се задолжува кај домашна деловна банка за изградба на градскиот пазар

Објавено во: Економија 24 Октомври, 2020

Владата на последната седница даде дозволаОпштина Кавадарци да се задолжи кај Комерцијална Банка  со долгорочен кредит во износ од 118.000.000 денари, со намена за финансирање на проектот: "Изградба на градски пазар со подземен паркинг".

Променливата каматна стапка ќе се пресметува како збир од референтната каматна стапка и каматна маржа од 0,97 процентни поени на годишно ниво, но не помалку од 2,50 проценти годишно. Рокот на oтплата е 144 месеци со вклучен грејс период од 24 месеци.

Град Скопје за прв пат во историјата минатиот месец се задолжи кај домашна деловна банка. Владата му одобри да побара долгорочен кредит кај Комерцијална банка во износ од 766 милиони денари. 

Општина Центар до сега се има задолжено со околу 7,5 милиони евра кај Комерцијална банка и тоа со 4.826.000 во 2016 и 2.960.800 евра во 2013. Со овој првиот е изградено училиштето „Киро Глигоров“ во Капиштец, а со вториот, иако во спорни околности, се гради катната гаража кај поранешна НИП „Нова Македонија“.

Од 2014 клиент кај Комерцијална банка е и Општина Карпош со долгорочен кредит во износ од 160.000.000 денари, како и Гостивар со 382 илјади евра.Можеби ќе ве интересира

Димитар Ковачевски: Наскоро 6.000 денари на сметките на ранливите категории граѓани

Димитар Ковачевски: Наскоро 6.000 денари на сметките на ранливите категории граѓани

Кирил Лазаров: Во иднина да се проектира и автопатско решение кон Бугарија

Кирил Лазаров: Во иднина да се проектира и автопатско решение кон Бугарија

Одлука на грчката влада: ПЦР-тестовите не смеат да бидат поскапи од 40 евра

Одлука на грчката влада: ПЦР-тестовите не смеат да бидат поскапи од 40 евра

„Државни патишта“ досега со продажба на 20.602 електронски картички и тагови за патарина

„Државни патишта“ досега со продажба на 20.602 електронски картички и тагови за патарина

Виктор Мизо: Тешко дека ќе добиеме помош од четвртиот пакет економски мерки

Виктор Мизо: Тешко дека ќе добиеме помош од четвртиот пакет економски мерки

Пазарен инспекторат ги анализира попустите за „Black Friday“

Пазарен инспекторат ги анализира попустите за „Black Friday“

Еден поинаков поглед на Стопанската комора на Македонија трансформација на работењето / нова визија

Еден поинаков поглед на Стопанската комора на Македонија трансформација на работењето / нова визија

Балканска земја влезе во рецесија

Балканска земја влезе во рецесија

Huawei и 5Г во Германија, што се случува?

Huawei и 5Г во Германија, што се случува?