23 Март, 2018
0.0969

Ќе вложите 15.000, а ќе заработите 30.000 евра

Објавено во: Агробизнис 23 Февруари, 2018

За производство во пластеници потребно е да се вложат 15.000 евра, а ако родот биде богат, и нема штети, во првата година може да се вратат парите и да се заработи уште толку. 

Производството на овошје и зеленчук нуди брза заработка, и затоа се зголемува бројот на луѓе кои се занимаваат со оваа дејност. 

За еден хектар се вложуваат 15.000 евра, а родот е до 60 тони. 

Сезонската цена диктира колкава ќе биде заработката. 

Најмногу пари се потребни за семе, обнова на фолии и заштита. 

За производителите сепак проблем е кога увозните производи ќе ги урнат цените на домашните производи. 

Можеби ќе ве интересира

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Kaкво брашно се увезува во Македонија?

Kaкво брашно се увезува во Македонија?