22 Октомври, 2018
0.2418

Кому најбогатиот човек на светот му подари 2 милијарди долари?

Објавено во: Финансии 19 Септември, 2018

Џеф Безос, сопстевеникот на Амазон моментално е најбогатиот човек на планетата и тој за само една година, успеал да го зголеми двојно своето богатство и сега тоа се проценува на 160 милијарди долари. На својот Твитер профил објавил дека со неговата сопруга Мекензи ќе искористат 2 милијарди од нивното богатство на Bezos Day One фондот.

Фондот ќе има две цели така што ќе финансира непрофитни организации кои им помагаат на сиромашните и ќе креира мрежа од непрофитни организации коишто ќе помага на луѓето со мали примања. Целта му е да го направи светот поубаво место за живеење. 

Досега Безос не бил некој огромен филантроп, ако се земе в предвид фактот дека има огромно богатсво. 

Можеби ќе ве интересира

НОВ ПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС: Месечно 1800 евра без многу мака

НОВ ПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС: Месечно 1800 евра без многу мака

Турканици по талони: Секој сака да ја добие највредната лотариска награда во историјата

Турканици по талони: Секој сака да ја добие највредната лотариска награда во историјата

Алити: Песимизмот и неизвесноста се непријатели на пазарот на капитал

Алити: Песимизмот и неизвесноста се непријатели на пазарот на капитал

Имал добро платена работа во Швајцарија, но се вратил и не жали

Имал добро платена работа во Швајцарија, но се вратил и не жали

ТОП 25: Земји кои се најдобри за почнување на бизнис

ТОП 25: Земји кои се најдобри за почнување на бизнис

Златко Марин: Нема да го обештетиме профитот, но земјиштето, комуналиите и проектот - да

Златко Марин: Нема да го обештетиме профитот, но земјиштето, комуналиите и проектот - да

УЈП „растури“ кај данокот на добивка

УЈП „растури“ кај данокот на добивка

Село направило добар бизнис план и денес живее одлично

Село направило добар бизнис план и денес живее одлично

ШТО СЕ СЛУЧИ: Надминат годишниот рекорд на берзата на цел квартал до крајот

ШТО СЕ СЛУЧИ: Надминат годишниот рекорд на берзата на цел квартал до крајот