02 Декември, 2022
0.0257

Крајот на годишните одмори поминете го безгрижно со патничкото осигурување на Кроација

Објавено во: Мои пари 29 Септември, 2022

Добивај вести на Viber

Полека завршува сезоната на годишните одмори, но граѓаните сѐ уште имаат потреба да патуваат, но и да се чувствуваат безбедно и сигурно каде и да одат. Патувањата во странство носат убави моменти, но секогаш постои ризик да се случи некој непредвиден и непосакуван настан. Токму од тие причини патничкото осигурување ве штити од одредени финансиски ризици и загуби што можат да настанат во текот на патувањето. Овие загуби можат да бидат помали, како изгубен багаж, или позначајни, како откажување на патувањето во последен момент или итна медицинска помош во странство.

Предностите на патничкото осигурување се разликуваат во зависност од планот. Важно е да се избере план кој им одговара на вашите потреби, буџет и на планираното патување. Ова осигурување е дизајнирано да ги покрие непредвидените настани, но и работите што би можеле лесно да ги предвидите или оние што се под ваша контрола. Покрај финансиската заштита, друга голема корист од патничкото осигурување е пристапот до услугите за помош каде и да се наоѓате низ светот.

Полисата за патничко осигурување на Кроација овозможува заштита и сигурност во текот на привремениот престој во странство и гарантира покривање на евентуалните трошоци во случај на неопходна медицинска помош поради незгоди и несакани настани. Треба да се има предвид дека постојат различни нивоа и видови покритија кај патничкото осигурување. Токму затоа треба да се избере она што најмногу одговара на конкретното патување.

Кроација осигурување и за периодот на крајот на летните одмори нуди посебен вид патничко осигурување Блутравел (Blue Travel), во чии рамки постојат три пакета креирани во согласност со различните потреби на клиентите.Основниот пакет Блу травел С (Blue Travel S) опфаќа покритие за здравствена помош при патување во странство, што вклучува трошоци за лекување како последица на болест или незгода, трошоци за итно лекување заб, замена на очила како последица на незгода, но и трошоци за посета на пациент хоспитализиран во странство (превоз и сместување во хотел). Полисата вклучува и надомест на телефонски трошоци, како и трошоци за враќање во земјата на деца до 14 години. 

Покрај основното покритие за здравствена помош припатување во странство, пакетот Блутравел М (BlueTravel Mопфаќа и осигурување на багажот од оштетување и од кражба на возилото или приприродни катастрофи, во случај на задоцнето пристигнување на багажот при лет со авион, како и покритиезаповторноиздавањеназагубенитедокументивостранство. Поради видовите покритија, овој пакет е идеален за сите оние што планираат да патуваат со авион до која било дестинација.

Пакетот Блу травел Л (Blue Travel L), пак, покрај горенаведените покритија, опфаќа и осигурително покритие за последици од незгода или несреќен случај.

Сите три вида Блу травел пакети вклучуваат осигурително покритие за ковид-19 до 10.000 евра со можност за територијално покритие за Европа или за целиот свет. Ова значи покритие за неопходни прегледи и тестирање во случај на симптоми на ковид-19, но и трошоци за болничко и вонболничко лекување, како и репатријација при дијагностицирана болест.

Некои од пакетите од понудата Блутравел, како и стандардните полиси за патничко осигурување на Кроација осигурување,чија цена почнува од 1 евро, може да се купат брзо и едноставно онлајн преку moja.croatia.mk или во која било филијала на Кроација осигурување. На клиентите 24/7 им стои на располагање и Асистентскиот центар за помош и информации за здравствените протоколи во земјата на престој.

ПР објава

Наградата се доделува на котирано друштво, избрано со гласање преку онлајн анкета на веб страниците на Берзата и интернет порталот „Фактор“, кој е партнер на Берзата во доделувањето на оваа награда. Гласањето се врши паралелно на двете веб страници и акцијата на издавачот што ќе има најмногу гласови од двете анкети збирно, ќе биде прогласена за Акцијата на годината по избор на јавноста за 2022 година.
Предмет на анкетата е листа од десет котирани акции, избрани врз основа на остварениот промет и транспарентноста во нивното работење.

Можеби ќе ве интересира

Маестро Симон Трпчески е Маж на годината за 2022

Маестро Симон Трпчески е Маж на годината за 2022

Отворање на сензорна соба опремена со мноштво на дидактички материјали и сензорни елементи во ООУ „Ј. Х. Песталоци“ – Скопје

Отворање на сензорна соба опремена со мноштво на дидактички материјали и сензорни елементи во ООУ „Ј. Х. Песталоци“ – Скопје

НЛБ Банка воведува Зелени кредити за физички лица

НЛБ Банка воведува Зелени кредити за физички лица

Постигната 7-ка во Кичево, вредна над 500 000 евра

Постигната 7-ка во Кичево, вредна над 500 000 евра

Ласер Ран Скопје 2022

Ласер Ран Скопје 2022

НАЈГОЛЕМАТА ЏЕКПОТ ДОБИВКА НА СИТЕ ВРЕМИЊА: ВИДЕОЛОТАРИЈА СО НОВОГОДИШЕН СУПЕР МИЛИОНЕР ВРЕДЕН ДО 36 МИЛИОНИ ДЕНАРИ

НАЈГОЛЕМАТА ЏЕКПОТ ДОБИВКА НА СИТЕ ВРЕМИЊА: ВИДЕОЛОТАРИЈА СО НОВОГОДИШЕН СУПЕР МИЛИОНЕР ВРЕДЕН ДО 36 МИЛИОНИ ДЕНАРИ

Освен договор за снабдување, ЕСМ треба да понуди и договор за откуп на енергија од фотоволтаици

Освен договор за снабдување, ЕСМ треба да понуди и договор за откуп на енергија од фотоволтаици

Енергија од отпад и нејзиното искористување

Енергија од отпад и нејзиното искористување

Хајнекен со новата кампања застанува против културата на прекумерно работење

Хајнекен со новата кампања застанува против културата на прекумерно работење