29 Мај, 2024
0.0270

Култниот знак „СКОПСКО“ на Ристиќева добива нов лик

Објавено во: Мои пари 22 Април, 2024

Добивај вести на Viber

Во годината кога најпознатиот македонски бренд на пиво „СКОПСКО“ слави 100 години од своето постоење, , култниот знак СКОПСКО кој стои гордо на врвот на една од најубавите згради во Скопје- Ристиќева Палата, денес доби ново руво.

Веќе 30 години, знакот на СКОПСКО гордо ги поздравува минувачите на скопскиот плоштад секој пат кога восхитено ќе погледнат кон врвот на Ристиќева плата. Првиот знак е поставен некаде помеѓу 1994-тата и 1997-мата година, вториот е заменет во 2009-та, а денес на врвот на Ристиќева Палата, архитектонскиот бисер на Скопје, минувачите може да го забележат новиот знак.

Додека СКОПСКОвлегува во следниот век, продолжува посветено да работи на иновации, останувајќи верен на традициите кои го дефинирале неговиот успех. Новиот знак на славната зграда од 1930-тите во Скопје, го симболизира квалитетот, континуитетот и стремежот кон најдобротото.Фокусот на СКОПСКО како бренд е да ја поддржи заедницата, да ги обедини и инспирира луѓето да делуваат за да го направиме светот подобар.

Како компанија свртена кон иднината, Пивара Скопје преку СКОПСКО платформата „Наша гордост. Наша одговорност.“ става фокус на заштита на националните обележја низ низа акции, насочени кон зајакнување на врската помеѓу СКОПСКОи заедницата што ја опслужува.

Повеќе за платформата, но и за културното и историското значење на Ристиќева Палата, може да прочитате на следниот линк – https://csr.skopsko.mk/objavi/ristikjeva

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Заборски и Спасеновски од „Макпетрол“ на турнир од светската карате лига во Казабланка

Заборски и Спасеновски од „Макпетрол“ на турнир од светската карате лига во Казабланка

„АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ВЛОЖУВА ВО ИДНИНАТА НА МАКЕДОНСКАТА ОДБОЈКА

„АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ВЛОЖУВА ВО ИДНИНАТА НА МАКЕДОНСКАТА ОДБОЈКА

ENplus® предупредува: се продаваат пелети со лажно деклариран квалитет, потрошувачите да внимаваат!

ENplus® предупредува: се продаваат пелети со лажно деклариран квалитет, потрошувачите да внимаваат!

Новиот Porsche 911: T-Hybrid за значително подобрени перформанси

Новиот Porsche 911: T-Hybrid за значително подобрени перформанси

НЕВЕРОЈАТНИ ОСУМ МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА ЕДНА НЕДЕЛА КАЈ ИГРАЧИТЕ НА ВЛТ

НЕВЕРОЈАТНИ ОСУМ МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА ЕДНА НЕДЕЛА КАЈ ИГРАЧИТЕ НА ВЛТ

Доаѓа Halk EZ – иновативен банкарски пакет за млади

Доаѓа Halk EZ – иновативен банкарски пакет за млади

Колку македонци заминаа на одмор во месец Мај? – ЈК Травел означи почеток на туристичката сезона

Колку македонци заминаа на одмор во месец Мај? – ЈК Травел означи почеток на туристичката сезона

ЖИВКО МУКАЕТОВ ПРОГЛАСЕН ЗА ПРЕМИУМ ПАРТНЕР НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ОСКАР НА ХУМАНОСТА“ НА ЦРВЕН КРСТ

ЖИВКО МУКАЕТОВ ПРОГЛАСЕН ЗА ПРЕМИУМ ПАРТНЕР НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ОСКАР НА ХУМАНОСТА“ НА ЦРВЕН КРСТ

Британската инвестиција во Северна Македонија, Salience Consulting, прави дополнителна инвестиција од 2 милиони евра во Скопје за проширување на тимот и купување на поголема канцеларија

Британската инвестиција во Северна Македонија, Salience Consulting, прави дополнителна инвестиција од 2 милиони евра во Скопје за проширување на тимот и купување на поголема канцеларија