24 Февруари, 2020
0.0189

Љупчо Николовски: Субвенциите за зелена нафта од 30 на 50 отсто

Објавено во: Агробизнис 01 Февруари, 2020

Генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски, денеска најави дека трошоците за зелена нафта ќе бидеат зголемени од сегашните 30 на 50 отсто во мај доколку владеачката партија победи на парламентарните избори.

Ова беше истакнато на денешната трибина во Струмица под името „Агенда 20-24“, посветена на земјоделството.

Николовски пред присутните посочи дека со оваа мерка досега се опфатени околу 55.000 земјоделци кои имаат намалени трошоци за производство.

Тој додаде дека е одобрен нов грант од Светска банка во виусина од 46 милиони евра за модернизација за земјоделството, со кој ќе меѓудругото ќе се градат три модерни откупно дистрибутивни центри во Скопје, Ресен и во Струмица.Можеби ќе ве интересира

Добри земјоделски практики, придонес за одржливо земјоделство

Добри земјоделски практики, придонес за одржливо земјоделство

Зошто Вардарскиот регион е лидер по производство на грозје?

Зошто Вардарскиот регион е лидер по производство на грозје?

Почнува кампања на инфо денови за мерка 1 од ИПАРД Програмата 2014-2020

Почнува кампања на инфо денови за мерка 1 од ИПАРД Програмата 2014-2020