22 Март, 2023
0.0235

Макотен: Нема потреба од сензација, купопродажбата на посебниот дел од Мериот е спроведена 100 отсто законски!

Објавено во: Мои пари 26 Јануари, 2023

Добивај вести на Viber

Во врска со медиумските прилози за купопродажбата на недвижен имот, посебен реален дел во хотелот „Мериот“, компанијата Макотен ДООЕЛ Гевгелија, чиј единствен содружник е Новоматик од Австрија, во чија групација е и “Казино Фламинго”, сака да го адресира следното: 

Целокупната постапка за купопродажба на посочениот недвижен имот е спроведена исклучиво во согласност со позитивните законски прописи. “Новоматик” како реномирана корпорација и светски бренд кој доаѓа од земја членка на ЕУ нема никогаш да си дозволи било какви деловно-правни односи кои можат да го нарушат нашиот имиџ на компанија која секогаш работи 100 % законски. Како повеќегодишен закупец на посочениот недвижен имот менаџментот на “Макотен ДООЕЛ Гевгелија” во согласност со добрите деловни обичаи и правото на првенствен откуп во случај на продажба, одлучи да пристапи кон купување на недвижниот имот кој досега како “Казино Фламинго” го имаше во владение по основ на закуп. И оваа, како и сите наши претходни инвестиции во Северна Македонија ги сметаме како добра порака до сите други инвеститори за перспективите и стабилноста на македонската економија.

Потенцираме дека вредноста на нашите досегашни инвестиции во Северна Македонија изнесуваат 80 милиони евра и воедно амбициозно планираме нови проекти кои ќе ја движат македонската економија напред и ќе отвораат нови работни места. Ние сме дел од македонската економска гранка - игри на среќа веќе 17 години и како претставник на “Групацијата Новоматик Македонија” ќе продолжиме да имплементираме највисоки европски и светски стандарди во нашето деловно работење. 

Се трудиме да ја разбереме потребата да се направи сензација, но сепак апелираме до дел од медиумите да се воздржат од евентуално ставање во негативен контекст на реномираната “Новоматик” и нејзино намерно или случајно поврзување со некакви дневно - партиски агенди или тековни правосудни постапки.  Искрено се надеваме дека со ова ги разјаснуваме сите наши деловни активности околу купопродажбата на посочениот недвижен имот и сакаме да веруваме дека нема да бидеме доведени во крајна нужда за да користиме правни дејствија да го заштитиме угледот на корпорацијата која ја претставуваме во Северна Македонија.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Во ООУ "ЛАЗО АНГЕЛОВСКИ" по повод денот на пролетта и екологијата се организираше ЕКО МОДНА РЕВИЈА

Во ООУ "ЛАЗО АНГЕЛОВСКИ" по повод денот на пролетта и екологијата се организираше ЕКО МОДНА РЕВИЈА

Здрави шуми за здрави луѓе: Акција на локалните заедници во регионот

Здрави шуми за здрави луѓе: Акција на локалните заедници во регионот

Dm дрогерие маркт донира над еден милион денари во медицинска опрема за гинеколошкиот оддел при клиниката за радиотерапија и онкологија

Dm дрогерие маркт донира над еден милион денари во медицинска опрема за гинеколошкиот оддел при клиниката за радиотерапија и онкологија

Пролетна промоција во А1 COMBO и подарок смарт часовник

Пролетна промоција во А1 COMBO и подарок смарт часовник

Дали свињите се потат, има ли никотин во доматите? Четири факти кои веројатно не сте ги знаеле

Дали свињите се потат, има ли никотин во доматите? Четири факти кои веројатно не сте ги знаеле

Македонски Телеком прославува 100.000 корисници на оптика

Македонски Телеком прославува 100.000 корисници на оптика

ФЕРО ИНВЕСТ ЕДИНСТВЕН ОД РЕГИОНОТ НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА АЗИЈА 2023 – ВОДНИ РЕСУРСИ И БРАНИ: Се претстави на саем за хидроелектрани во малезија

ФЕРО ИНВЕСТ ЕДИНСТВЕН ОД РЕГИОНОТ НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА АЗИЈА 2023 – ВОДНИ РЕСУРСИ И БРАНИ: Се претстави на саем за хидроелектрани во малезија

Новите линии на Samsung Neo QLED и OLED телевизори од сега се достапни за преднарачка со неверојатни подароци

Новите линии на Samsung Neo QLED и OLED телевизори од сега се достапни за преднарачка со неверојатни подароци

А1 Македонија е добитник на наградата Best Buy за најдобар сооднос на цена и квалитет за мобилен интернет

А1 Македонија е добитник на наградата Best Buy за најдобар сооднос на цена и квалитет за мобилен интернет