08 Април, 2020
0.0231

Над 10 илјади дивоградби чекаат легализација во Кисела Вода

Објавено во: Мои пари 17 Јуни, 2013

Денеска во општина Кисела Вода беа доделени уште 34 решенија за легализација на диви објекти со што вкупната бројка на решени предмети во оваа општина Кисела Вода достигна 1.715.  Од вкупно регистрираните 11.872 дивоградби за кои е поднесено барање за легализација, за 5.093 предмети се води постапка, а 5.054 предмети се незапочнати поради нецелосна документација, најчесто поради тоа што не бил дотавен геодетскиот елаборат. Надлежните ги повикаа граѓаните кои се ја немаат комплетирано потребната документација, тоа да го сторат побрзо за во најкраток можен рок да ги легализираат дивоградбите.

Можеби ќе ве интересира

ДОСТАВА НА ПЕЛИСТЕРКА ПРОИЗВОДИ НА ДОМАШНА АДРЕСА

ДОСТАВА НА ПЕЛИСТЕРКА ПРОИЗВОДИ НА ДОМАШНА АДРЕСА

ФИТР КРЕАТОН – избрани дигитални алатки за справување со последиците од Ковид – 19

ФИТР КРЕАТОН – избрани дигитални алатки за справување со последиците од Ковид – 19

„Кроациа Осигурување - Живот“: Детско штедно осигурување

„Кроациа Осигурување - Живот“: Детско штедно осигурување

АПЕЛ НА НЛБ БАНКА: Да се почитуваат превентивните мерки

АПЕЛ НА НЛБ БАНКА: Да се почитуваат превентивните мерки

Дел од Тафталиџе без вода

Дел од Тафталиџе без вода

Времена измена на работното време на Триглав осигурување

Времена измена на работното време на Триглав осигурување

Без вода сервисна зона Југ

Без вода сервисна зона Југ

Донации од училиштето „Нова“ и фабриката „Жито Пром“

Донации од училиштето „Нова“ и фабриката „Жито Пром“

Ассеко СЕЕ со донација за македонската влада за справување со кризата

Ассеко СЕЕ со донација за македонската влада за справување со кризата