24 Јануари, 2020
0.0290

Над 2000 лица со посебни потреби ќе се возат бесплатно со автобусите на ЈСП

Објавено во: Мои пари 19 Февруари, 2013

Град Скопје обезбеди 2.243 бесплатни легитимации за јавен автобуски превоз на лица со посебни потреби, со што целосно ја реализира годинашната Програма која предвидува вакви бенефиции. Од поднесените 2.274 барања од 36 организации, утврдените критериуми ги исполнија 2.243 лица, 2.085 за бесплатни легитимации и 158 за бесплатни легитимации со придружба. Според изјавите од Град Скопје,обезбедени се легитимации за повластен јавен автобуски превоз на лица со оштетен вид, лица со оштетен слух, лица со телесен инвалидитет, лица со интелектуална попреченост, бубрежно болни лица, како и инвалиди на трудот, инвалидски пензионери и воени инвалиди. Вкупните средства потребни за реализирање на Програмата изнесуваат 31.218.504 денари.

Можеби ќе ве интересира

Саниран дефектот на Бул. Асном 74 и 78 и водоснабдувањето е нормализирано

Саниран дефектот на Бул. Асном 74 и 78 и водоснабдувањето е нормализирано

Samsung ја лансираше новата линијa Wind-FreeTMклима уреди на база на вештачка интелигенција

Samsung ја лансираше новата линијa Wind-FreeTMклима уреди на база на вештачка интелигенција

Дефектот на водоводната мрежа во Пржино е саниран

Дефектот на водоводната мрежа во Пржино е саниран

Ми-Да Гранд Моторс - нов импортер на возила и резервни делови на Hyundai

Ми-Да Гранд Моторс - нов импортер на возила и резервни делови на Hyundai

Од 24 до 26 јануари Coffee and Tea Fest во Рамстор Мол

Од 24 до 26 јануари Coffee and Tea Fest во Рамстор Мол

Алкалоид со потврдени за ЕУ сертификати за добра производна пракса

Алкалоид со потврдени за ЕУ сертификати за добра производна пракса

IQOS ја создава иднината на тутунската индустрија

IQOS ја создава иднината на тутунската индустрија

Бесплатен водич чекор по чекор: Како да тргувате со цената на акциите

Бесплатен водич чекор по чекор: Како да тргувате со цената на акциите

Дефектот во Маџари саниран, водоснабдувањето нормализирано

Дефектот во Маџари саниран, водоснабдувањето нормализирано