12 Јули, 2020
0.0494

Награди за вработените и исплата на дивиденда -“Реплек“ ја подели добивката

Објавено во: Мои пари 05 Април, 2013

Фармацевтската компанија“Реплек“, добивката ќе ја распределува за исплата на дивиденда и дел за награда на вработените, стои во одлуката објавена на Македонска берза. -Добивката на Реплек АД Скопје според Годишната сметка за 2012 година се распределува за исплата на дивиденда во нето износ од 65 ЕУР по акција, односно 3.998,00 денари, и дел за награда за вработените во Групацијата РЕПЛЕК во вкупен бруто износ од 5.129.822,00 денари“, стои во одлуката на компнаијата. Вкупниот износ на акумулирана добивка од минатите години и дел од добивката од тековната година ќе бидат распределени за исплата на дивидендата и награди за вработените. Остатокот од добивката од тековната година ќе се распредели во акумулирана добивка. Последниот ден на истргувани акции со право на исплата на дивиденда се утврдува на 15.05.2013 година, односно за прв ден на истргувани акции без право на дивиденда се утврдува 16.05.2013 година. Правото на акционерите за исплата на дивиденда ќе се утврди со пресек на евиденцијата во акционерска книга на ден 20.05.2013 година.

Можеби ќе ве интересира

Каде одат донираните средства од веб-платформата solidarnost.gov.mk?

Каде одат донираните средства од веб-платформата solidarnost.gov.mk?

Светот низ призмата на фотографии доставени до Huawei Next-Image Awards 2020

Светот низ призмата на фотографии доставени до Huawei Next-Image Awards 2020

Енергетска сиромаштија - Реалност за над 50 милиони домаќинства во ЕУ

Енергетска сиромаштија - Реалност за над 50 милиони домаќинства во ЕУ

НАГРАДНА ИГРА НА ПОДРАВКА: Во жарот на летото со Talianetta до супер парични награди

НАГРАДНА ИГРА НА ПОДРАВКА: Во жарот на летото со Talianetta до супер парични награди

Македонската компанија Brainster започнува со работа во Виена

Македонската компанија Brainster започнува со работа во Виена

Како поседувањето сопствен дом ќе ви помогне за подобра финансиска стабилност?

Како поседувањето сопствен дом ќе ви помогне за подобра финансиска стабилност?

Онлајн промоција на романот за деца „Изброј ги ѕвездите“ за хероизмот на Данците во спасувањето на Евреите во Втората светска војна

Онлајн промоција на романот за деца „Изброј ги ѕвездите“ за хероизмот на Данците во спасувањето на Евреите во Втората светска војна

Со маска, средство за дезинфекција и дистанца, ДИК со герила акција во Скопје повика на безбедно гласање!

Со маска, средство за дезинфекција и дистанца, ДИК со герила акција во Скопје повика на безбедно гласање!

Американската aгенција за храна и лекови: IQOS е производ со модифициран ризик

Американската aгенција за храна и лекови: IQOS е производ со модифициран ризик