14 Декември, 2019
0.0158

НЕКОЛКУ КЛУЧНИ ПРОБЛЕМИ: Еве што ги загрижува производителите на мед

Објавено во: Агробизнис 16 Ноември, 2019

Љупчо Станковски, пчелар и председател на Здружението Агро Фаланга од Велес, oбјаснува дека има дискусија меѓу производителите на мед за цената. Тој вели дека бројот на прозводители на мед е нагло зголемен во последно време во земјава, а во зависност од тоа каква  била годината, врз основа на приносите се дефинира и цената. Но, за повеќето граѓани цената од 400 до 600 денари за тегла мед е скапа, затоа што за многу работници кои работат за минималец тоа е цела дневница.

Но, и климатските промени имаат влијание врз произвоството на мед. 

Целиот текст овде

Можеби ќе ве интересира

АРОНИЈА, БАДЕМИ, ЛЕШНИЦИ, OРЕВИ: Здрави се, но дали носат профит?

АРОНИЈА, БАДЕМИ, ЛЕШНИЦИ, OРЕВИ: Здрави се, но дали носат профит?