21 Март, 2018
0.1087

Николовски – Мохамед Ал Тани: МБХ Холдингот заинтересиран за инвестиции во македонското земјоделство

Објавено во: Агробизнис 24 Октомври, 2017

Mинистерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска оствари средба со висок претставник од Катар и заменик претседател на МБХ Холдинг шеик Јасим Бин Мохамед Ал Тани.

На средбата биле поздравени напорите за развој на земјоделскиот сектор, како и сериозноста на МБХ Холдингот за инвестирање во него. Како што наведуваат од министерството се продолжува со зголемен интензитет во  отварањето на можностите кои ги нудат странските пазари за македонските земјоделски продукти.

Можеби ќе ве интересира

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Kaкво брашно се увезува во Македонија?

Kaкво брашно се увезува во Македонија?