22 Март, 2018
0.1047

Николовски разговараше со хрватскиот колега - има ли решение?

Објавено во: Агробизнис 08 Август, 2017

По вчершаните заеднички заклучоци во врска со новиот Правилник на Хрватска за увоз на свежо овошје и зеленчук, денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски е во постојан контакт со надлежните министри од Република Србија, Босна и Херцеговина и Црна Гора. 

Во текот на денешниот ден, министерот Николовски оствари телефонски разговор и со министерот за земјоделство на Хрватска, Томислав Толушиќ, кој покажа интерес за  изнаоѓање на решение за настанатиот проблем. 

Можеби ќе ве интересира

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

БИЗНИС ЗА КОЈ ВИ ТРЕБААТ 750 ЕВРА И ЗЕМЈА: Ќе заработите три пати повеќе

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Земјоделците наскоро ќе добијат 50% поевтина нафта

Kaкво брашно се увезува во Македонија?

Kaкво брашно се увезува во Македонија?